ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Αντιρατσιστικη Πρωτοβουλία Λαρισας: "Ας γίνουμε η ασπίδα προστασίας των χιλιάδων προσφύγων..."

Ας γίνουμε η ασπίδα προστασίας των χιλιάδων προσφύγων που απειλούνται με έξωση από τις δομές. Ας  γίνουμε μέρος του αντιρατσιστικού κινήματος που απλώνεται σε όλο τον κόσμο . Γιατί δεν υπάρχουν ζωές που έχουν μικρότερη αξία. 

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 16/6 στις 13.00 στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. 

Η κυβέρνηση εμμένει στην απόφαση της να βγάλει  11.000 αναγνωρισμένους  πρόσφυγες από τις δομές, τα ξενοδοχεία και τα διαμερίσματα χωρίς καμιά μέριμνα κοινωνικής ένταξης, κυριολεκτικά  να τους πετάξει στο δρόμο. Ήδη στην Αθήνα, στην πλατεία Βικτωρίας, βρίσκονται  δεκάδες πρόσφυγες που έφυγαν από τη Λέσβο. 

Αυτή η απόφαση να πεταχτούν στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς καμιά προοπτική, δείχνει ότι η κυβέρνηση αφήνει, αν δεν επιδιώκει κιόλας, τα πράγματα να κινηθούν σε μια κατεύθυνση δημιουργίας εντάσεων στις τοπικές κοινωνίες με ενεργοποίηση αντιδραστικών, ξενοφοβικών και ρατσιστικών αντανακλαστικών. 

Σε τοπικό επίπεδο η κυβερνητική απόφαση μεταφράζεται σε κάποιες εκατοντάδες εξώσεις προσφύγων από τα διαμερίσματα στην πόλη και το στρατόπεδο του Κουτσόχερου. Πέρα από την καλλιέργεια ανησυχίας στην τοπική κοινωνία ή ακόμη τις εκκλήσεις στην κεντρική εξουσία για λήψη μέτρων, οι τοπικές αρχές, Δήμος και Περιφέρεια δεν μπορούν να στέκονται αδρανείς επικαλούμενοι αναρμοδιότητα. Τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μένουν σε αυτή την πόλη, ντόπιοι ή ξένοι, κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, σε καθεστώς οικονομικής, εργασιακής, στεγαστικής ή επισιτιστικής ανασφάλειας.

Στην πόλη υπάρχουν οι υποδομές (άδεια ξενοδοχεία, σπίτια και κληροδοτήματα) και οικονομικοί πόροι για να εφαρμοστούν πολιτικές προστασίας των ντόπιων και προσφύγων που το «αόρατο» χέρι της αγοράς πέταξε στο δρόμο και είναι στο χέρι της δημοτικής αρχής, κόντρα στις κυβερνητικές πολιτικές και στις αντιδραστικές φωνές μίσους και ρατσισμού, εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, να αναλάβει πρωτοβουλίες για να τις υλοποιήσει.

Η κυβέρνηση, που έχει ίνδαλμα τον ομοιδεάτη της Τράμπ, ας καταλάβει επιτέλους ότι όποιος «σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες»



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια