ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Κατέθεσαν αιτήσεις και καταγγέλλουν οι τραυματιοφορείς καταφανη αδικία για την δωρεά "ΝΙΑΡΧΟΣ"

Να διορθωθεί η αδικία ζητούν οι τραυματιοφορείς αλλά και άλλες κατηγορίες υπαλλήλων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας που είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς κατά της πανδημίας. 

Ταυτόχρονα δεν μπορούν να κατανοήσουν την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να συμπεριλάβει μόνο Νοσηλευτές, Ιατρούς και βοηθητικό προσωπικό καθαριότητας ( μάλιστα γνωρίζουν ότι στα περισσότερα νοσοκομεία οι καθαρίστριες είναι από εταιρείες και τους είπαν ότι για τον λόγο αυτό τους πετάνε εκτός τώρα) την ώρα που γνωρίζουν ότι υπάρχουν και άλλες κατηγορίες εμπλεκόμενες) τραυματιοφορείς σε καθημερινή βάση δίναν την μάχη με το άγνωστο αλλά και το γνωστό περιστατικό covid 19, οι βοηθοί θαλάμου, οι νοσηλεύτριες που συμμετείχαν σε όλες τις διασωληνώσεις, οι ακτινολόγοι και φυσιοθεραπευτές που ερχόταν σε άμεση επαφή με τα περιστατικά και έρχονται αφού ήδη αυτή την στιγμή που μιλάμε υπάρχουν 8 θετικά κρούσματα στο λοιμωδών , το προσωπικό των ΤΕΠ που ήταν κάθε μέρα στην φωτιά κ.λ.π.),  αλλά και την αντιμετώπιση που έχουν από τους υπεύθυνους που έχουν αναλάβει να αναπαράγουν τις αιτήσεις και να αποστείλλουν τις αιτήσεις. Με ποιό δικαίωμα και με ποιό σκεπτικό πετούν έξω όλους αυτούς και λειτουργούν με στοχευμένες κινήσεις. Ειδικά αυτοί όπως τους κατηγορούν οι τραυματιοφορείς  δεν έχουν καμιά δικαιολογία γιατί ήταν εκεί όλο αυτό το διάστημα παρόντες και έβλεπαν ποιός έδινε την μάχη. Γιατί κοροιδεύουν τους τραυματιοφορείς στην ΜΕΘ ότι θα πάρουν όταν ένε ότι εμείς θα ακολουθήσουμε ότι λέει το ΦΕΚ. Μήπως εξυπηρετούν τους κυρίους οι οποίοι κατά την γνώμη των τραυματιοφορέων είναι αυτοί και οι οικείοι τους στα κέντρα ελέγχου στην Αθήνα που προκάλεσαν και κατεύθυναν  όλο αυτό; 

Όσο για την διαδικασία των αιτήσεων υπήρχαν παρατυπίες ως προς τον χρόνο αντίδρασης. Δόθηκαν 2 μέρες ενώ έπρεπε να δώσουν το δικαίωμα των 5 ημερών όπως αναγράφει το έγγραφο με κίνδυνο να μην δίνεται ο σωστός χρόνο αντίδρασης ως προς την ολοκλήρωση της αίτησης. Εκτός αυτού έχουν βάσιμες πληροφορίες ότι μπήκαν μέσα σ΄αυτήν την διαδικασία  και νοσοκομεία τα οποία δεν ήταν καν σημεία αναφοράς. Για αυτό και θεωρούν ότι δεν υπήρχε σωστή ενημέρωση από την αρχή και καμία αίσθηση δικαιοσύνης. Αποτέλεσμα να διαιρέσουν τους συναδέλφους χωρίς να έχουν το δικαίωμα. 

[ads-post] 

Τέλος μας ανακοινώνουν ότι αν δεν διορθωθεί αυτή η αδικία οι τραυματιοφορείς είναι αποφασισμένοι να μην ξανασυμμετέχουν σε εκπαίδευση Covid 19 ούτε θα μεταφέρουν περιστατικά Covid 19...Ας τα αναλάβουν αυτοί που αναγνωρίζονται και να τους αφήσουν στην ησυχία τους να καλύψουν τον μεγάλο όγκο εργασίας στους χώρους του νοσοκομείου που έτσι κι αλλιώς δεν φτάνουν επειδή ούτε οι προσλήψεις που τους έταξαν δεν ήρθαν.  Σε αντίστοιχο νοσοκομείο της Αθήνας το Αττικόν Νοσοκομείο με διπλάσιες κλίνες στις ΜΕΘ δεν υπάρχει ούτε ένας εσωτερικός τραυματιοφορέας ενώ στην ΜΕΘ του Πανεπιστημειακού έχει 7 την ώρα που έξω παλεύουν οι τραυματιοφορείς με 4-6 κλινικές συν τα περιστατικά covid 19.. Ζητούν να τους απαντήσουν ποιός παρανομεί εδώ; Ο διευθυντής ΜΕΘ του Αττικού ή ο διευθυντής ΜΕΘ του Πανεπιστημειακού Νοσοκομείου Λάρισας. ;Ή ο καθένας κάνει ότι θέλει; Κι αν θέλουν να τους κρατήσουν γιατί δεν αναπληρώνουν το κενό που υπάρχει έξω, εκεί που γίνεται η πραγματική μάχη; Αφού έκριναν ότι σ αυτούς θα δώσουν την δωρεά ας αναλάβουν και τα περιστατικά  της πανδημίας οι ίδιοι. Η πανδημία δεν τελείωσε... 

Οι αιτήσεις από τους Τραυματιοφορείς κατατέθηκαν και ενημέρωσαν και τους υπόλοιπους συναδέλφους που συμμετείχαν στην πανδημία  να κάνουν το ίδιο.

Όλα αυτά έγιναν στα πλαίσια της πανελλήνιας κινητοποίησης  τραυματιοφορέων στα νοσοκομεία αναφοράς που πραγματοποιήθηκε σήμερα από τις 7.00 έως τις 9.00 π.μ.

ΤΣΑΠΑΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΤΡΑ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια