ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Δημος Λαρισαίων: Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για μειώσεις των δημοτικών τελών


  • Μέσω ψηφιακής πλατφόρμας η διαδικασία για τα μέτρα οικονομικής στήριξης λόγω κορονοϊού


Νέο κάλεσμα να επωφεληθούν από τα έκτακτα μέτρα οικονομικής στήριξης απευθύνει ο Δήμος Λαρισαίων στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις της Λάρισας, που διέκοψαν την λειτουργία τους με κρατική εντολή λόγω covid 19.

Ο Δήμος καλεί τους επαγγελματίες να μπουν στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου  να καταθέσουν την αίτησή τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης. Οι εκτιμήσεις των στελεχών του Δήμου Λαρισαίων αναφέρουν ότι το όφελος για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις της Λάρισας αλλά παράλληλα και οι απώλειες για τα έσοδα του Δήμου θα ανέλθουν στο 1,5 εκατ. ευρώ περίπου. 

Ειδικότερα, τα μέτρα στήριξης αφορούν επαγγελματίες και επιχειρήσεις που διέκοψαν τη λειτουργία τους υποχρεωτικά και με κρατική εντολή 

Το πιο σημαντικό από το πακέτο των μέτρων αφορούν στην  απαλλαγή καταβολής των δημοτικών τελών που χρεώνονται στους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος των επιχειρήσεων. 

Ως εκ τούτου, όσοι υπάγονται στις παραπάνω κατηγορίες προκειμένου να απαλλαγούν από την καταβολή δημοτικών τελών, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην ειδική εφαρμογή Local Government.

Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται μέσω σχετικού banner στην  ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων www.larissa-dimos.gr ή ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο https://bit.ly/2zUQ1rH.

 

Οσοι είναι δικαιούχοι των μέτρων στήριξης, θα πρέπει να επισυνάψουν τη δήλωση αναστολής λειτουργίας στο ΕΡΓΑΝΗ και τον τελευταίο λογαριασμό παροχής ρεύματος.

Οι μειώσεις θα αφορούν όσες ημέρες ήταν κλειστές οι επιχειρήσεις. Οι ελαφρύνσεις θα εμφανιστούν στους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ και των άλλων παρόχων ενέργειας. 

Η πλατφόρμα λειτουργεί καθημερινά από τις 07:00 το πρωϊ έως τις 23:00 το βράδυ.



Πηγή: https://www.ithessaly.gr/2020/06/blog-post_707.html
Follow us: larisacitynews on Facebook
« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια