ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

ΤΥΠΕΤ Εθνικής Τράπεζας: "Προχωράμε μπροστά! Συντονίζουν την δράση μας με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας του ΤΥΠΕΤ στους συναδέλφους"



ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ !
ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ !

Το Μέλος του Νομαρχιακού Παραρτήματος του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, ΣΥΕΤΕ, στον Νομό Λάρισας κ.Κώτσιος Αθανάσιος και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας, ΣΥΕΤΕ, κ.Γιώργος Αρβανίτης με δελτίο τύπου στην εφημερίδα "Larisacitynews.GR" ενημερώνουν τους τραπεζοϋπαλλήλους - ασφαλισμένους στο Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας, (ΤΥΠΕΤ) στην Θεσσαλία για τα εξής : 

Ο Γραμματέας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, (ΔΗ.ΣΥ.Ε), παραπληροφορεί πως «με συντριπτική πλειοψηφία και χωρίς αρνητική ψήφο» η ΔΗΣΥΕ διόρισε νέο επικεφαλή υποψήφιο του συνδυασμού «ΥΓΕΙΑ-ΦΡΟΝΤΙΔΑ-ΠΡΟΟΔΟΣ». 

Δεν πληροφορεί όμως ότι υπήρξε ομόφωνη απόφαση της ΔΗΣΥΕ για τον επικεφαλής υποψήφιο του συνδυασμού «ΥΓΕΙΑ-ΦΡΟΝΤΙΔΑ-ΠΡΟΟΔΟΣ»  ήδη από την 5η Μαρτίου 2020 τον οποίο ο ίδιος ο Γραμματέας της ΔΗΣΥΕ Τραπεζών πρότεινε και όλοι τα μέλη της ΔΗ.ΣΥ.Ε. αποδέχθηκαν.

Δεν πληροφορεί ότι επιχειρείται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ - ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και ανατροπή μιας ομόφωνης απόφασης, χωρίς να υπάρχουν πραγματικοί, σοβαροί και τεκμηριωμένοι πολιτικοί λόγοι. 

Δεν πληροφορεί ότι απείχαν της ψηφοφορίας και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση 9 από τα 17 μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΔΗΣΥΕ, καταγγέλλοντας με ένταση την προσπάθεια ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ και μάλιστα μέσα σε προεκλογική περίοδο!

Η συλλογική λειτουργία προϋποθέτει κανόνες. Η περιφρόνηση της θεμελιώδους δημοκρατικής αρχής (τήρηση των αποφάσεων ενός συλλογικού οργάνου), η βάναυση και απροκάλυπτη καταστρατήγηση του Καταστατικού από τον Γραμματέα , που οφείλει να είναι θεματοφύλακας και να υλοποιεί τις αποφάσεις και όχι να τις υπονομεύει, αποτελούν πρωτόγνωρο φαινόμενο στην πολυετή ιστορία της ΔΗΣΥΕ και δημιουργεί ατμόσφαιρα δυσπιστίας, ανειλικρίνειας και έλλειψης εμπιστοσύνης. 

Απαιτείται πλήρης σεβασμός των δημοκρατικών αρχών και των καταστατικών επιταγών!

Στην προοπτική που εξυφαίνεται για ένα ΤΥΠΕΤ πλήρως χειραγωγημένο από τη βούληση της Διοίκησης της ΕΤΕ, εξαιτίας των ελλειμμάτων που εμφανίζονται στα καθαρά αποτελέσματα χρήσης, είμαστε αποφασισμένοι να αντιτάξουμε την αυτοδιαχειριστική του βιωσιμότητα με συγκεκριμένες τομές και με μια πολιτική ενότητας και αλληλεγγύης όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, που θα διεκδικήσει τις απώλειες εσόδων από τις εθελούσιες και τον ΛΕΠΕΤΕ.

Η παράταξή μας «ΥΓΕΙΑ–ΦΡΟΝΤΙΔΑ–ΠΡΟΟΔΟΣ» θέτει ως κορυφαίους στόχους τη βιωσιμότητα και την προοπτική του ΤΥΠΕΤ.

Έχουμε αποδείξει πως θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να υλοποιήσουμε, όπως κάνουμε μέχρι τώρα, τα σχέδια συνεχούς προσαρμογής, αναδιάρθρωσης και ορθολογικοποίησης των δομών και των υπηρεσιών του Ταμείου.

Όμως και η Τράπεζα οφείλει να στηρίξει έμπρακτα το ΤΥΠΕΤ ως αντικατάσταση των οικονομικών απωλειών του Ταμείου εξαιτίας των εθελούσιων εξόδων και του ΛΕΠΕΤΕ.


Το ΤΥΠΕΤ είναι ο πιο σημαντικός από τους συλλογικούς μας θεσμούς, είναι ο χώρος όπου δικαιώνεται το πρότυπο της κοινωνίας που θέλουμε. Η αξία της φροντίδας της Υγείας αναδείχθηκε στη συγκυρία της πανδημίας, ταυτόχρονα με την ανάγκη για αλληλεγγύη και κοινωνικό χαρακτήρα !

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ !
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ !

Καμία ανοχή σε διαβρωτικά και παρακμιακά φαινόμενα, που μικραίνουν τη δημοκρατία, μικραίνουν την παράταξή μας, μικραίνουν τελικά το ίδιο το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ).

Μένουμε πιστοί στις αρχές και στις αξίες της παράταξης που έκανε το ΤΥΠΕΤ, το Ταμείο Υγείας που παρέχει στους ασφαλισμένους του, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας.
 
Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε εξίσου δημιουργικά και αγωνιστικά, προσαρμοζόμενοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις καινούργιες εξελίξεις της ιατρικής και νοσηλευτικής επιστήμης, της βιοϊατρικής και της ιατροφαρμακευτικής θεραπείας. Η υγεία των συναδέλφων, των συνταξιούχων και των οικογενειών τους αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα.

Η ΕΠΟΧΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΓΝΩΣΗ, ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ.



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια