Το ΕΚΝΛ και το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας για το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα

Το ΕΚΝΛ και το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας για το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΡΑ! 
ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΡΔΟΣ ! 


Άλλος ένας νεκρός εργάτης στον βωμό του επιχειρηματικού κέρδους . Συνάδελφος ο οποίος δούλευε σε εργοτάξιο της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΤΡΑΞ για την ανέγερση νέας υποδομής στη βιοτεχνία ζωοτροφών ΦΑΚΑΣ στον Αμπελώνα, καταπλακώθηκε από χώματα που υποχώρησαν στις εργασίες θεμελίωσης. Προκαλούνται πολλά ερωτηματικά για τις συνθήκες εργασίας, τα μέτρα ασφάλειας, την καταλληλότητα του εδάφους, τα μέτρα αντιστήριξης καθώς η οικοδόμηση γίνεται κυριολεκτικά σε σημείο όπου υπάρχουν εμφανή υπόγεια ύδατα καθώς γίνεται συνεχή άντληση υδάτων. 

Το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα είναι το δεύτερο θανατηφόρο για την χρονιά που διανύουμε στην περιοχή μας και προστίθεται στον μακρύ κατάλογο όλων των προηγούμενων εργατικών ατυχημάτων πανελλαδικά, που πολλαπλασιάζονται τα τελευταία χρόνια ως αποτέλεσμα της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, στους τόπους δουλειάς και τις συνθήκες πίεσης που υπάρχουν. 

Αυτή είναι η σύγχρονη Ελλάδα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, όπου κάθε 15 λεπτά της ώρας έχουμε ένα εργατικό «ατύχημα» και κάθε 3 ημέρες ένα θανατηφόρο «δυστύχημα». Αυτό είναι το καθημερινό σκηνικό της ταξικής επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς. 

Στην οικογένειά του και του οικείους του εκφράζουμε τα ποιο θερμά μας συλλυπητήρια. 


Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής μας , σε κάθε χώρο δουλειάς να μην κάνουν πίσω, μπροστά στην ανάγκη για το μεροκάματο από την διεκδίκηση μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας τους, ώστε να γυρίζουν στα σπίτια τους αρτιμελείς και ζωντανοί. Συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, να διεκδικήσουν μαζί με το ΕΚΝΛ: 
  • Να ληφθούν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς. 
  • Να ενισχυθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς σχετικά με την υγιεινή κι ασφάλεια στους τόπους εργασίας. 


Πηγή: https://www.ithessaly.gr/2020/06/eknl-gia-ergatiko-atyxima.html
Follow us: larisacitynews on Facebook