ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Επίσκεψη του ΚΚΕ στην κοινότητα «ΕΞΟΔΟΣ» του ΚΕΘΕΑ και την «Αυτοβοήθεια»

Επίσκεψη του ΚΚΕ στην κοινότητα «ΕΞΟΔΟΣ» του ΚΕΘΕΑ και την «Αυτοβοήθεια»

Τη θεραπευτική κοινότητα «ΕΞΟΔΟΣ» του ΚΕΘΕΑ και το «Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας» επισκέφθηκε κλιμάκιο της ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ και του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ, με επικεφαλής τη Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της ΤΕ Λάρισας και τον Παναγιώτη Κατηφέ, επικεφαλής του Τμήματος Κατά των ναρκωτικών του ΚΚΕ.

Έγινε συνάντηση με τον Σωτήρη Γκουντή υπεύθυνο της κοινότητας και στο «Πρόγραμμα προαγωγής αυτοβοήθειας» συναντήθηκε με τον Σωτήρη Λαϊνά, Συντονιστή Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ.
Ο Παναγιώτης Κατηφές αναφέρθηκε στη διαχρονική δράση του ΚΚΕ να αναδεικνύει το κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης και τις αιτίες που το γεννούν. Ταυτόχρονα σημείωσε πως το ΚΚΕ αγωνίζεται για μια κοινωνία που ο άνθρωπος θα είναι πρωταγωνιστής της κοινωνικής ζωής και για αυτό το λόγο σταθερά ιεραρχεί το ζήτημα της πάλης κατά των ναρκωτικών. Σε αυτά το πλαίσιο αντιπαλεύει τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, τον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό τους σε «σκληρά και μαλακά», την κυρίαρχη αστική πολιτική της «μείωσης της βλάβης», με τη γενίκευση των υποκατάστατων ηρωίνης ως θεραπείας και με τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης, που συντηρούν το φαινόμενο της τοξικομανίας. Σημείωσε πως το ΚΚΕ διεκδικεί ενίσχυση των Κέντρων Πρόληψης και των «στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων» με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό. Ακόμα επισήμανε πως το ΚΚΕ έχει σαν επιδίωξη του τη συχνή και συστηματική ανταλλαγή απόψεων με τους ανθρώπους των δομών αυτών, τονίζοντας παράλληλα ότι διαχρονικά στηρίζει τον αγώνα του ΚΕΘΕΑ, άλλων δομών και των εργαζομένων τους, τόσο στο Κοινοβούλιο με πρωτοβουλίες, αλλά κυρίως με τις δυνάμεις του μέσα στην κοινωνία και τη νεολαία.

Οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι νεαρότερες ηλικίες δυστυχώς επιλέγουν τη χρήση ουσιών όλο και πιο συνειδητά για να αντιμετωπίσουν στρεσσογόνες καταστάσεις, επισημαίνοντας παράλληλα τους κινδύνους που θα προκύψουν από την οικονομική κρίση που θα εντείνει τα αδιέξοδα με τη φτώχεια, την ανεργία και άλλα φαινόμενα. Ακόμα αναδείχτηκαν τα προβλήματα που μεγάλωσαν μέσα στην πανδημία, όπου αποδείχτηκε ότι η ανθρώπινη ζωή είναι κόστος και η Υγεία εμπόρευμα. Παράλληλα οι επισκέψεις αυτές ανέδειξαν για άλλη μια φορά το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη μόνιμου και επαρκές προσωπικού και της υπόχρηματοδότησης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό στο ΚΕΘΕΑ και σε άλλες δομές. Ο Σωτήρης Γκουντής σημείωσε πως τα τελευταία χρόνια , στη λογική του «κόστους - οφέλους», προωθήθηκε η χρηματοδότηση του ΚΕΘΕΑ μέσω ΕΣΠΑ, που περιλαμβάνει συγκεκριμένους όρους: Ολιγόμηνες συμβάσεις, μερική απασχόληση μπλοκάκια.

Οι δραστηριότητες της ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ και του ΤΣ Λάρισας της ΚΝΕ συνεχίζονται με την εκδήλωση, στην πλατεία Λαμπρούλη (Φρούριο), στις 20.30, με ομιλητές τους: Παναγιώτη Κατηφέ, υπεύθυνο του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ Κατά των Ναρκωτικών και Λήδα Μαλάμη, μέλος του Τμήματος. Νωρίτερα στον ίδιο χώρο διοργανώνεται τουρνουά μπάσκετ. 


Πηγή: https://www.ithessaly.gr/2020/06/episkepsi-kke-kethea.html
Follow us: larisacitynews on Facebook
« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια