ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Η Θεσσαλία δεν ρυπαίνεται από πληβείους τυροκόμους

Η Θεσσαλία δεν ρυπαίνεται από πληβείους τυροκόμους


Πολλά τα εύσημα που οφείλει να απονείμει κανείς στην πολιτική της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την καταπολέμηση της ρύπανση των ποταμών τα τελευταία χρόνια.

Η εντατικοποίηση των ελέγχων μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να αποφέρει για το περιβάλλον και ενδεχομένως να αφυπνίσει κάποιους, κυρίως τυροκόμους, ώστε να αντιληφθούν ότι ο αιώνας έχει αλλάξει και δεν πετάμε πια το τυρόγαλο στα ποτάμια.

Ακόμα και οι “βιολογικοί καθαρισμοί”, ως συστήματα εξαγνισμού των λυμάτων, είναι πια ξεπερασμένοι. Τα βλαβερά υποπροϊόντα των τυροκομείων όχι απλά εξαφανίζονται με τις νέες δοκιμασμένες πράσινες τεχνολογίες απορρύπανσης, αλλά μετατρέπονται σε πολύτιμη Ενέργεια για τα εργοστάσια γαλακτοκομίας.

Και όμως κάποιοι συνεχίζουν να βρωμίζουν το τόπο και τον κλάδο τους. Και δεν μιλάμε για τίποτα τυροκόμους φουκαράδες, φαλιρισμένους ή άλλους αδύναμους οικονομικά που προσπαθούν να παραμείνουν ζωντανοί. Η πλειοψηφία εκείνων που έχουν πιαστεί στη Θεσσαλία να “φτύνει μέσα στο πιάτο που τρώμε” είναι επιχειρηματίες ευκατάστατοι με μεγάλη οικονομική ευχέρεια.
[ads-post] 
Είναι απολύτως προκλητικό να βλέπει κανείς μεταξύ των ρυπαντών που εντόπισαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, να υπάρχουν και κάποιοι που έχουν αγοράσει τη μισή Λάρισα. Οι ίδιοι όμως δεν ντρέπονται να σκορπάνε τα λύματα των μονάδων τους όπου βρουν, αποφεύγοντας να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να εξοπλιστούν με συστήματα που προστατεύουν όχι μόνο τα ποτάμια, αλλά πρωτίστως την ίδια τους την επιχείρηση. 

Ονόματα ο νόμος δεν μας επιτρέπει να αναφέρουμε, αλλά καλό θα ήταν, εκτός από τους υπηρεσιακούς ελέγχους, να υπάρξει και μια προσπάθεια αυτοελέγχου και εξυγίανσης από τον ίδιο τον κλάδο και τους φορείς του. Ο αγώνας που δίνεται για την προστασία της φέτας ως εθνικού προϊόντος, δεν μπορεί να υπονομεύεται από τους ανθρώπους που την παράγουν.

Μάλιστα, για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της κατάντιας μας στο θέμα του περιβάλλοντος, σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν “τσιμπήσει” πρόσφατα αιρετό άρχοντα να ρυπαίνει με την επιχείρησή του.

Τόσο καλά.



Πηγή: thessaliaeconomy.gr (Κώστας Tόλης)


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια