ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Παράσταση διαμαρτυρίας των τραυματιοφορέων της Λάρισας



Παράσταση διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας πραγματοποίησαν οι τραυματιοφορείς με αφορμή τη δεύτερη στάση εργασίας στα νοσοκομεία της χώρας.

 

Στο σχετικό δελτίο Τύπου επισημαίνουν τα εξης:

Με αφορμή την 2η Στάση Εργασίας στα Νοσοκομεία από τους τραυματιοφορείς πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας προς την διοίκηση του Νοσοκομείου για δύο βασικούς λόγους. 

1ον-Ζητάμε εξηγήσεις για τις λίστες που στάλθηκαν στο Υπουργείο, τις οποίες θεωρούμε παράνομες για τον λόγο ότι δεν εφαρμόστηκε κατά γράμμα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από την στιγμή που είχε εκτός ολόκληρα τμήματα που είχαν τον χαρακτήρα λοιμωδών Covid 19 στον 4ο Όροφο και εκτός αυτού από την στιγμή που δόθηκαν χρήματα σε συναδέλφους μεταφορείς ασθενών στην ΜΕΘ(δεν τους αναγραφει πουθενά η ΠΝΠ, εκτός και έχουν στα χέρια τους κάποια διορθωτική αλλαγή της ΠΝΠ την οποία αναζητάμε κι εμείς). Συμπληρωματικά αναφέρουμε ότι οι Ακτινολόγοι που ήταν στα Covid 19 δεν πήραν εν αντιθέσει με τους Φυσιοθεραπευτές (που καλώς για μας τα πήραν). Εδώ διακρίνουμε τεράστιες ανισότητες και αδικίες. Για να μην μιλήσουμε για τα ΤΕΠ και τις Παθολογικές που πέρασαν από κει το 70% έως και 100% νοσούντες και ύποπτα. Ζητάμε άμεσα ενημέρωση και αν δεν μπορούν να δώσουν τα ονόματα επικαλούμενοι τα προσωπικά δεδομένα τουλάχιστον τα τμήματα και τις ειδικότητες είναι απαίτηση. Για την απόλυτη διαφάνεια. Εξάλλου αυτή είναι και η αρχή του Ιδρύματος Νιάρχου. Εδώ να επισημάνουμε ότι το Ίδρυμα καλά έπραξε, αλλά δεν γνώριζε τις ιδιαιτερότητες του κάθε νοσοκομείου ως προς την λειτουργία αυτών που έιναι διαφορετική, άρα χρειαζόταν μεγαλύτερη αναζήτηση και δικαιοσύνη για να μην αδικηθεί έστω και ο τελευταίος και φυσικά χαιρόμαστε από την ψυχή μας για τους συναδέλφους που έλαβαν την δωρεά γιατί ειδικά στις μονάδες και στα Λοιμωδών δόθηκε μάχη, αλλά ξεχάσαμε ότι μέσα εκεί δώσαν και άλλοι την ίδια μάχη με διαφορετικό αλλά ίσο τρόπο.


2ον- Διερχόμαστε 2η χρονιά χωρίς να λάβουμε την απαιτούμενη καλοκαιρινή άδεια. Έχουμε κυριολεκτικά καταρρεύσει. εΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕ 5 ΚΑΙ 7 ΜΕΡΕΣ ΑΔΕΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΡΟΝΙΑ; Το ίδιο ενημερωνόμαστε και για το υπόλοιπο προσωπικό. Όλοι έχουν χρωστούμενες άδειες και ρεπώ από το 2019. Αυτό τα λέει όλα. Η λύση υπήρχε στα χέρια τους αν προσελάμβαναν το προσωπικό που υπολείπεται και μας είχαν υποσχεθεί ότι θα έρθει. Έτσι θα μπορούσε να υπάρχει μια ισσοροπίια στα τμήματα...Οι χιλιάδες προσλήψεις που πήγαν; Βαρεθήκαμε να μας δουλεύουν και οι προηγούμενοι που έφυγαν και αυτοί που ήρθαν.


Στηρίζουμε με σθένος και θα συνεχίσουμε καθημερινά τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούμε εμείς και οι συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων του Νοσοκομείου. Με την υποστήριξη της ΠΑΝΕΤΡΑ και της ΠΟΕΔΗΝ αλλά και με νομικές διαδικασίες θα το πάμε μέχρι τέλους.


Την έντονη δυσαρέσκειά της εκφράζει η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων που όπως υποστηρίζει αποκλείστηκε από τη χρηματική δωρεά του Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ προς τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Μιλώντας στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων, Γιάννης Πλαγιαννάκος, τόνισε ότι “είναι τουλάχιστον προκλητικό και άδικο για εμάς που σταθήκαμε στην πρώτη γραμμή της επιδημίας να εξαιρούμαστε της χρηματικής δωρεάς του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”.

Όπως επεσήμανε ο κ. Πλαγιαννάκος “η δωρεά αφορά σε 1500 ευρώ σε κάθε άτομο αλλά αποφασίστηκε να μείνουν απέξω οι τραυματιοφορείς και οι νοσηλευτές των επειγόντων περιστατικών. Οι λίστες των δικαιούχων συστήθηκαν από τους διοικητές των νοσοκομείων με πρόταση των αρμόδιων υπηρεσιών και εξαιρέθηκαν οι μαχητές της πρώτης γραμμής, οι τραυματιοφορείς, που ήταν μέρα και νύχτα ντυμένοι με την ίδια στολή σε όλη τη βάρδια λόγω έλλειψης μέτρων προστασίας και μετέφεραν όλο το 24ωρο ασθενείς με COVID-19 από τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στις κλινικές μονάδες και το ακτινολογικό εργαστήριο”.


Όπως σημείωσε ο κ. Πλαγιαννάκος, η απαξίωση που βιώνει ο κλάδος φαίνεται έτσι και αλλιώς και από το ότι το μόνιμο προσωπικό πανελλαδικά αντιστοιχεί μόλις σε 800 άτομα. “Οι επικουρικοί δεν είναι λύση αλλά μας έμειναν τα χειροκροτήματα” είπε χαρακτηριστικά.

Η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων ζήτησε επανειλημμένως ραντεβού με τους αρμόδιους του Υπουργείου Υγείας χωρίς να λάβει έως τώρα καμία απάντηση.

Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων θα πραγματοποιήσει δίωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας 7-9πμ στις διοικήσεις των νοσοκομείων και γενική συνέλευση. Τη διαμαρτυρία των τραυματιοφορέων για την εξαίρεσή τους από τη χρηματική δωρεά του ιδρύματος Νιάρχου στηρίζει και η ΠΟΕΔΗΝ.



Πηγή: https://www.ithessaly.gr/2020/06/blog-post_351.html
Follow us: larisacitynews on Facebook
« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια