ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Μουσική διαμαρτυρία στην Καρδίτσα για τα Άγραφα

Μουσική διαμαρτυρία στην Καρδίτσα για τα Άγραφα

Μουσική διαμαρτυρία διοργανώθηκε την Κυριακή 21 Ιούνη, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Παυσιλύπου, τα δεκάδες εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς που έχουν συγκροτήσει το Συντονιστικό Αγώνα για τα Αγραφα.

Με αυτόν τον τρόπο δίνουν αγωνιστική συνέχεια στη δράση που αναπτύσσουν ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος για τα κέρδη των μονοπωλίων και στην παράδοση του φυσικού και ενεργειακού πλούτου στα μονοπώλια.

Στη μουσική διαμαρτυρία έχουν δηλώσει συμμετοχή οι τραγουδοποιοί και ερμηνευτές: Διονύσης Τσακνής, Δημήτρης Μυστακίδης, Γιώργος Αγγελής, Γιώργος Αλεξανδρής, Στέφανος Γατσαποστόλης, Ειρήνη Γιαννούλα, Βαγγέλης Δημάκης, Γιώργος Καραδήμος, Χρήστος Κατσάνος, Δημήτρης Λατσάρας, Δημήτρης Μιαρίτης, Ναπολέων Μουλιάκος, Δήμος Μπαλάφας, Ντίνος Οικονόμου, Φάνης Οικονόμου, Αγγελος Παπαδημητρίου, Νίκος Πεταλάς, Ρίτσα Πέτσα, Αρης Φιαλιάγκας.
[ads-post] 
Σε σχετικό κάλεσμά τους οι φορείς μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Στις 21 Ιουνίου να ακουστούν σε όλη την Καρδίτσα και σε όλη τη χώρα τα δίκαια αιτήματά μας. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην απελευθέρωση – ιδιωτικοποίηση του ενεργειακού τομέα, που γίνεται μέσα από την εγκατάσταση ιδιωτικών αιολικών πάρκων που σχεδιάζονται να λειτουργούν με γνώμονα το κέρδος και όχι για τις δικές μας ανάγκες.

Δίνουμε μάχη για να έχουν πρόσβαση σε επαρκή και φθηνή Ενέργεια τα λαϊκά νοικοκυριά, τη μείωση – εξάλειψη του βαθμού ενεργειακής εξάρτησης της χώρας μας, την ασφάλεια των εργαζομένων, την προστασία του περιβάλλοντος. Ολοκλήρωση των έργων του Αχελώου, για την κάλυψη των αρδευτικών, περιβαλλοντικών αναγκών της περιοχής, με παράλληλη κατασκευή υδροηλεκτρικών εργοστασίων για την παραγωγή φτηνού ρεύματος για τον λαό». Ταυτόχρονα, επισημαίνουν ότι στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα των μουσικών για διασφάλιση εισοδήματος για όλους.


Πηγή: https://www.ithessaly.gr/2020/06/mousiki-diamartyria-gia-ta-agrafa.html
Follow us: larisacitynews on Facebook
« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια