ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Συγκέντρωση εργαζομένων στο ΠΓΝΛ με αίτημα τη μονιμοποίηση (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Συγκέντρωση εργαζομένων στο ΠΓΝΛ με αίτημα τη μονιμοποίηση (ΦΩΤΟ-VIDEO)


Στην Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για το έκτακτο Προσωπικό στην Δημόσια Υγεία και Πρόνοια, όπως και στην τρίωρη στάση εργασίας, συμμετείχαν εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Σε σχετική τους ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Πανελλαδική Ημέρα Δράσης Πέμπτη 4 Ιουνίου
για το έκτακτο Προσωπικό στην Δημόσια Υγεία και Πρόνοια
Στάση Εργασίας 7πμ-10πμ
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με αίτημα την μονιμοποίησή του.
Κεντρική Συγκέντρωση στο Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» 8:30πμ

Η τακτική των Κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια είναι να μην προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό στα Νοσοκομεία και να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με έκτακτο προσωπικό.

Μόνο για τα έτη 2018, 2019 έως σήμερα αποχώρησαν 4.000 μόνιμοι υπάλληλοι από τα Νοσοκομεία και δεν προσλήφθηκε κανείς. Σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία υπηρετούν χιλιάδες έκτακτοι υπάλληλοι (Επικουρικό, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, κλπ) με ανανεώσιμες συμβάσεις πάνω από 3-4 χρόνια.

Με την ανανέωση των συμβάσεων, η πολιτεία αναγνωρίζει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και το κενό τους σε περίπτωση απόλυσης είναι δυσαναπλήρωτο.

Λήγουν συμβάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα σε έκτακτους Νοσηλευτές και προσωπικό άλλων ειδικοτήτων (Επικουρικό, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ, κλπ).

Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα της 2Κ προκήρυξης για το προσωπικό τεχνολογικής εκπαίδευσης στην οποία συμμετείχε το επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί στα Νοσοκομεία με ανανεώσιμες συμβάσεις πάνω από πέντε χρόνια με αυξημένη μοριοδότηση. Πολλοί εξ’ αυτών είναι εκτός των προσωρινών πινάκων επιτυχόντων.

Το προσωπικό που υπηρετεί με ατομικές συμβάσεις εργασίας στις υπηρεσίες στήριξης πήρε μια μικρή παράταση έως τέλος του Σεπτέμβρη. Οι υπάλληλοι που εργάζονται μέσω ΟΑΕΔ, βρίσκονται στο τέταρτο χρόνο εργασίας σε ομηρία χωρίς να γνωρίζουν τι θα γίνει στην συνέχεια.

Το αίτημα μας είναι η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου και λόγω εκτάκτων αναγκών από τον κοροναϊό αλλά και των δεδομένων ελλείψεων που υπάρχουν σε προσωπικό, αφού οι δικές μας προσλήψεις έχουν γίνει με διαγωνισμό εποπτείας Ασεπ. Από τα μνημονιακα χρόνια μέχρι τώρα με τον κορονοϊό. Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες


Δείτε το σχετικό βίντεο με δηλώσεις από την σημερινή κινητοποίηση στο ΠΓΝΛ...



Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό:








[ads-post]








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια