ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Παπαστεργίου: Με το ποδήλατο ονειρευόμαστε τις πόλεις που θέλουμε, πόλεις φιλικές και ανθρώπινες (VIDEO)

Παπαστεργίου: Με το ποδήλατο ονειρευόμαστε τις πόλεις που θέλουμε, πόλεις φιλικές και ανθρώπινες (VIDEO)


Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Δημήτρης Παπαστεργίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, συμμετείχε σε «ποδηλατάδα» που διοργανώθηκε από την ΚΕΔΕ και το Δήμο Αθηναίων, την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, στο κέντρο της Αθήνας.

Η συμμετοχή της ΚΕΔΕ σε αυτή τη συμβολική διοργάνωση, γίνεται για να υπογραμμίσει τη σημασία που δίνει η Αυτοδιοίκηση, στην μετά κορωνοϊό εποχή, στην υιοθέτηση ενός νέου, πιο ανθρώπινου μοντέλου ζωής στα αστικά κέντρα των πόλεών μας.

Πάνω σε ένα ποδήλατο ανακαλύπτουμε ξανά την αξία του να ζεις σε πόλεις με πράσινο, με πεζοδρόμους που μπορείς να κυκλοφορούν οι πολίτες με άνεση και ασφάλεια, με διαδρομές που θα μπορούμε να κάνουμε ποδήλατο, με περισσότερους ελεύθερους ανοιχτούς δημόσιους χώρους, που όλοι θα μπορούν να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους και να αθληθούν χωρίς περιορισμούς.

Στην Πλατεία Κοτζιά, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, υποδέχτηκε με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου, Δημάρχους από όλη την Ελλάδα αλλά και τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη που ήρθε για να τιμήσει την εκδήλωση και να ανακοινώσει μια σειρά από κυβερνητικές αποφάσεις που αφορούν μεταξύ άλλων τη δημιουργία δύο ποδηλατόδρομων στην Αθήνα, καθώς και την παροχή «οικολογικού μπόνους» για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Οι Δήμαρχοι με τα ποδήλατά τους ξεκίνησαν από το Δημαρχείο της Αθήνας, μέσω Αθηνάς έφτασαν την Ομόνοια, ανέβηκαν τη Σταδίου, πέρασαν από την Πλατεία Συντάγματος, μέσω Φιλελλήνων βγήκαν στην Αμαλίας και κατέληξαν στην είσοδο του Εθνικού Κήπου.

Τα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα που χρησιμοποιήθηκαν στην ποδηλατάδα, παραχωρήθηκαν ειδικά για τις ανάγκες της εκδήλωσης από την εταιρεία Kosmoride του ομίλου Kosmocar.

Δηλώσεις: Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου

«Ποδήλατο στην πόλη και ως μέσο μετακίνησης και όχι μόνο αναψυχής. Η Αυτοδιοίκηση, μέσω της ΚΕΔΕ, έχει ξεκινήσει την πρωτοβουλία «Έξι για έξω». Να δώσουμε τον χώρο που θέλουμε για τον πεζό και για το ποδήλατο. Χάρη στις πρωτοβουλίες και του Υπουργείου Περιβάλλοντος μπορούμε να υπολογίζουμε σε καλύτερες μέρες για όλους μας. Καλύτερες μέρες για να ξαναδούμε τις πόλεις μας όπως τις θέλουμε, όπως τις ονειρευόμαστε. Ανθρώπινες πόλεις για να ζεις».

[ads-post]Υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης

«Το ποδήλατο είναι το πιο οικολογικό μέσο μετακίνησης κ αι γ ι’ αυτό η κυβέρνηση δε μένει στα λόγια, προχωρεί με έργα. Την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την πολιτική μας για την ηλεκτροκίνηση, στην οποία περιλαμβάνεται ένα «οικολογικό μπόνους» για όσους αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα. Αυτό το μπόνους θα είναι πολλαπλάσιο για την αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων. Θέλουμε να κάνουμε ένα άνοιγμα επί της ουσίας στο ποδήλατο. Ανακοινώνω σήμερα, ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει γρήγορα δύο ποδηλατόδρομους στην Αθήνα. Έναν που είναι ημιτελής και ξεκινάει από το Φάληρο ως το Γκάζι και τώρα θα ολοκληρωθεί έως την Κηφισιά. Θα χρηματοδοτηθεί με προϋπολογισμό επτά εκατομμυρίων ευρώ από το Πράσινο Ταμείο. Ο δεύτερος ποδηλατόδρομος θα χρηματοδοτηθεί με τρία εκατομμύρια ευρώ και θα ξεκινάει από το σταθμό του Μετρό στην Κατεχάκη και μέσω, Πανεπιστημιούπολης και Πολυτεχνειούπολης θα καταλήγει στον σταθμό του Μετρό στον Ευαγγελισμό. Προχωρούμε μπροστά με έργα και όχι με λόγια».

Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης

«Σήμερα, η Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου με μια κίνηση συμβολική. Για να μπορέσουμε να δείξουμε ότι υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος ζωής. Η δικιά μου η ευχή είναι αυτή να είναι η τελευταία συμβολική και του χρόνου την ημέρα του ποδηλάτου να τη γιορτάσουμε όλοι μαζί στο μεγάλο περίπατο σε μια διαδρομή που θα φτάνει τα επτά χιλιόμετρα, σε μια έκταση που θα απελευθερώσει πενήντα στρέμματα δημόσιου χώρου και μπορεί να αλλάξει την Αθήνα».

Στη συμβολική «ποδηλατάδα» πήραν μέρος από την ΚΕΔΕ:

Αντιπρόεδρος – Δημήτρης Κάρναβος, Δήμαρχος Καλλιθέας Γενικός Γραμματέας – Δημήτρης Καφαντάρης Πρόεδρος Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών και Δικτύων – Κώστας Κουκοδήμος, Δήμαρχος Κατερίνης Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος – Γιώργος Παπαναστασίου, Δήμαρχος Αγρινίου Μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ – Χρήστος Τεντόμας, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αθηναίων Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου – Βλάσης Σιώμος, Μέλος Εποπτικού Συμβουλίου ΚΕΔΕ, Γιώργος Μπρούλιας, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αθηναίων Μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ – Γρηγόρης Κωνσταντέλος, Δήμαρχος Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης Γενικός Διευθυντής ΚΕΔΕ, Γιάννης Καραγιάννης Δήμαρχοι Βριλησσίων – Μανιατογιάννης Ξενοφών Γαλατσίου – Μαρκόπουλος Γιώργος Διονύσου – Καλαφατέλης Γιάννης Θεσσαλονίκης – Ζέρβας Κωνσταντίνος Καισαριανής- Βοσκόπουλος Χρήστος Κορυδαλλού – Χουρσαλάς Νίκος Λυκόβρυσης-Πεύκης – Μαυρίδης Τάσος Ιλίου – Ζενέτος Νίκος Παλαιού Φαλήρου – Φωστηρόπουλος Γιάννης Πειραιά – Μώραλης Γιάννης Χαϊδαρίου – Ντηνιακός Βαγγέλης Αντιδήμαρχοι Αιγάλεω – Αρβανίτης Χρήστος Νέας Σμύρνης – Κρικρής Γιώργος Μάνδρας-Ειδυλλίας – Κουτσοδήμα Ευαγγελία Μοσχάτου-Ταύρου – Φελάς Γιώργος Ραφήνας-Πικερμίου – Καλφάντης Παναγιώτης


Δείτε το βίντεο...

« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια