ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Παπαστεργίου: Η Αυτοδιοίκηση στηρίζει τα ΚΕΠPLUS στη νέα, ψηφιακή Ελλάδα


Στήριξη της Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια δημιουργίας της «επόμενης ημέρας των ΚΕΠ», των ΚΕΠPLUS για επιχειρήσεις, ήταν το μήνυμα του Δημάρχου Τρικκαίων και προέδρου της ΚΕΔΕ, στην τεχνική συνάντηση για τη νέα υπηρεσία. 


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 5 Ιουνίου 2020 στο GiSeMi Hub, τον κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητες του Δήμου Τρικκαίων και της e-trikala, παρόντος του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γιώργου Γεωργαντά. Η συνάντηση αφορούσε σε τεχνικά ζητήματα για τη δημιουργία των ΚΕΠPLUS και για τον λόγο αυτόν παρέστησαν και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου των Τρικάλων: ο κ. Β. Γιαγιάκος, πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο κ. Χρ. Μπλουγούρας, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ο  κ. Β. Αγγελάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ.


Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε στον χαιρετισμό του ότι, στην Ελλάδα που αλλάζει, τα ΚΕΠ αλλάζουν την εικόνα για το Δημόσιο. Και στο πλαίσιο αυτό, η Αυτοδιοίκηση συνδράμει την επόμενη ημέρα των ΚΕΠ, καθώς «πάρα πολλά μπορούν να γίνουν μέσω ηλεκτρονικών διαδικασιών για τη νέα, σύγχρονη και ψηφιακή Ελλάδα». 

[ads-post] 

Αυτή η Ελλάδα, όπως εξήγησε ο υφυπουργός, αφορά στα ΚΕΠPLUS, έναν κόμβο πληροφόρησης στα ΚΕΠ, για την τόνωση της επιχειρηματικότητας. Ουσιαστικά, ένα σημείο που θα ενημερώνει υπάρχουσες, νεοφυείς ή υπό ίδρυση επιχειρήσεις, με τη χρήση της εμπειρίας των 1070 ΚΕΠ και της τεχνολογίας, για όλα, όσα αφορούν σε θέματα επιχειρηματικότητας. Επίσης, ο κ. Γεωργαντάς υπενθύμισε τον ουσιαστικό ρόλο των Επιμελητηρίων σε παρόμοια δράση που είχαν αναλάβει.


Σε δηλώσεις επίσης η βουλευτίνα Κατερίνα Παπακώστα αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του υφυπουργού («άλματα» το χαρακτήρισε) στον τομέα της ψηφιακής πολιτικής στη διάρκεια της πανδημίας. Ανέφερε επίσης ότι ακολουθούν περισσότερες δράσεις, για ζητήματα ου θα έπρεπε ήδη να είναι γεγονός στη χώρα μας.


Ακολούθησαν τοποθετήσεις των παριστάμενων για τις αναγκαιότητες και τις προτεραιότητες της υπηρεσίας που δημιουργείται, με έμφαση στον ρόλο και τον χαρακτήρα των ΚΕΠPLUS για τον επιχειρηματία και τη διευκόλυνσή του.


Μάλιστα ο γενικός γραμματέας του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος, τοποθετούμενος σχετικά,  αναφέρθηκε στον σχεδιασμό παρόμοιων συναντήσεων. Αυτές πραγματοποιούνται, όχι μόνο με βάση τον Δήμο Τρικκαίων (τον χαρακτήρισε «παράδειγμα προς μίμηση»), αλλά και με άλλες περιοχές, ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα, που θα αντανακλά σε όλους τους επιχειρηματίες.

Νωρίτερα ο κ. Γεωργαντάς επισκέφθηκε το ΚΕΠ στο Δημαρχείο Τρικκαίων, ενώ ξεναγήθηκε από τον κ. Παπαστεργίου στο control room της Smart Trikala. Εκεί, ενημερώθηκε για τις δράσεις του Δήμου σε θέματα βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών και γενικότερα για τα υλοποιούμενα προγράμματα.



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια