ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Τρίκαλα: «Έχω ποδήλατο καλό, όπου κι αν θέλεις πάει»

Τρίκαλα: «Έχω ποδήλατο καλό, όπου κι αν θέλεις πάει»


Εκατοντάδες οι τρικαλινοί και οι τρικαλινές κάθε ηλικίας που για μια ακόμη φορά μετείχαν σε ποδηλατάδα. Αυτή τη φορά, ήταν η ποδηλατάδα που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα Ποδηλάτου, σε συνδυασμό με την πρωτοβουλία «6 για έξω» της ΚΕΔΕ και την Ημέρα Περιβάλλοντος.


Με μια διαδρομή 13.033 μέτρων, ακριβώς δηλαδή ο αριθμός του sms που στέλναμε για έξοδο την περίοδο της καραντίνας, ο Δήμος Τρικκαίων συμπεριέλαβε τμήματα των υπαρχόντων ποδηλατοδρόμων: από το Δημαρχείο και την οδό Καποδιστρίου μέχρι την οδό Καλαμπάκας, επιστροφή σε κεντρική πλατεία και μέσω Μουσείου Τσιτσάνη σε έναν από τους νέους ποδηλατόδρομους προς πάρκο Αη Γιώργη, από εκεί μετάβαση στη ΣΕΦΑΑ και επιστροφή στο Δημαρχείο.


Με παρόντα τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, που έδωσε το σύνθημα για εκκίνηση, οι ποδηλατιστές δεν βγήκαν και πολύ εκτός πορείας, αφού οι περισσότεροι εξ αυτών καθημερινά χρησιμοποιούν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους. Εξάλλου, τα περίπου 40.000 ποδήλατα στα Τρίκαλα αποτελούν το δείγμα και την απόδειξη για τη μέγιστη αγάπη στο πλέον οικολογικό μέσο μετακίνησης.


Οι δράσεις «6 για έξω» του Δήμου Τρικκαίων συνεχίζονται με τοποθέτηση ακόμη περισσότερων ποδηλατοστασίων, ηλεκτρονική ψηφοφορία για νέο ποδηλατόδρομο με δοκιμαστικό κλείσιμό του, τοποθέτηση ηλιακού κάδου απορριμμάτων, τοποθέτηση άλλων 3 ταχυφορτιστών, δημιουργία σημείων επισκευής ποδηλάτου… Και, βεβαίως, οι υπό δημιουργία ποδηλατόδρομοι, με στόχο τα 20 χιλιόμετρα διαδρομής στην πόλη και σε καίρια σημεία της, για όλους και όλες.



[ads-post]












« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια