ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

2ο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης τον Σεπτέμβριο στη Λάρισα


Μαθητές απ όλη τη Θεσσαλία ενημερώνονται και αποφασίζουν για το μέλλον

Μια μοναδική ευκαιρία για μαθητές γονείς και εργαζόμενους να ενημερωθούν δια ζώσης για τα προγράμματα σπουδών που προσφέρουν μερικά από τα μεγαλύτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέρει το 2ο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Ο πρωτοποριακός θεσμός διοργανώνεται για δεύτερη φορά φέτος στη Λάρισα, τον προσεχή Σεπτέμβριο, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, του Επιμελητηρίου και του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Οι στόχοι του Φεστιβάλ παρουσιάστηκαν σε Συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι διοργανωτές.

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: 
«Τα πάντα είναι θέμα παιδείας, Σήμερα, αυτό που μας ενώνει, και μας φέρνει υποστηρικτές στο 2ο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, είναι η αγάπη για τα παιδιά, για τη νέα γενιά, η ελπίδα για το μέλλον, για ένα καλύτερο αύριο στη χώρα μας. Βρισκόμαστε σε μια περίεργη, αναθεωρητική και μεταβατική εποχή. Και χρειάζεται να έχουμε πολύ καλή ενημέρωση. Τα περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού θα βρίσκονται το Σεπτέμβριο εδώ στη Λάρισα. Όλοι μπορούν να έρθουν και να ενημερωθούν για να αποφασίσουν για τις σπουδές τους μετά λόγου γνώσεως. Δίνουμε περισσότερα κίνητρα, περισσότερες ευκαιρίες, περισσότερη πληροφόρηση και μάλιστα δια ζώσης. Η προσωπική επαφή έχει μεγάλη προστιθεμένη αξία, γιατί έχεις την ευκαιρία να ακούσεις, να δεις, να συζητήσεις και να αξιολογήσεις. Κανείς ποτέ δεν έχασε όταν ενημερώθηκε σωστά. Το Φεστιβάλ είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για το μέλλον των παιδιών μας. Γιατί η απόφαση της στιγμής, καθορίζει το μέλλον. Συγχαρητήρια σε όλες τις δυνάμεις της Λάρισας που στηρίζουν την πρωτοβουλία: Περιφέρεια, Δήμος, Επιμελητήριο και ΣΘΕΒ. Είναι μια αξιόλογη, πρωτοπόρα και δύσκολη προσπάθεια. Καλούμε όλα τα παιδιά να έρθουν και να ενημερωθούν».

Μάρθα Ρούσσου, υπεύθυνη μάρκετινγκ Φεστιβάλ Εκπαίδευσης Θεσσαλίας: 
«Ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων, το Επιμελητήριο και τον ΣΘΕΒ που στηρίζουν και έθεσαν υπό την αιγίδα τους το Φεστιβάλ Εκπαίδευσης Θεσσαλίας που διοργανώνεται για δεύτερη φορά φέτος, στη Λάρισα. Πρόκειται για ένα φόρουμ Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού, τα οποία θα παρουσιάσουν τα νέα τους εκπαιδευτικά τους προγράμματα. Πέρυσι, εκπροσωπήθηκαν περισσότερα από 80 Ιδρύματα και πολλοί μαθητές απ όλη τη Θεσσαλία έδωσαν το παρών, αποδεικνύοντας ότι η διοργάνωση έχει λόγο ύπαρξης και απαντά σε μια πραγματική ανάγκη. Φέτος συμμετέχουν Πανεπιστημιακά Τμήματα και Σχολές, ΙΕΚ και Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού. Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε αποφοίτους Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, σε γονείς και κηδεμόνες καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται για μεταπτυχιακές σπουδές και προγράμματα διά βίου μάθησης. Κάθε επισκέπτης θα έχει εξατομικευμένη ενημέρωση από τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις δυνατότητες που παρέχουν. Η προβολή θα είναι ευρεία, μέσα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, η διοργάνωση θα πληροί όλα τα μέτρα ασφάλειας και θα ακολουθούνται τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα έναντι του covid-19, για εκθέτες και επισκέπτες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το νέο θεσμό που δημιουργείται και αποτελεί μια ιδιαίτερη στιγμή για τη Λάρισα και τη Θεσσαλία».

[ads-post] 

Στη συνέντευξη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Νεολαίας, Απασχόλησης και Δια Βίου Μάθησης Νίκος Λιούπας, η γενική διευθύντρια του ΣΘΕΒ Έλενα Καματέρη και εκ μέρους των διοργανωτών οι κ.κ. Αλβέρτος Ρούσσος και Τάσος Γούσιος.



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια