ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα Ιουνίου - Ποιοι το δικαιούνται

Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα Ιουνίου - Ποιοι το δικαιούνται

Πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις και πού για τα 534 ευρώ του Ιουνίου

Από σήμερα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση στο supportemployees.services.gov.gr για τη λήψη της αποζημίωσης του ειδικού σκοπού, συνολικού ύψους 534 ευρώ.

Το επίδομα αφορά στους εργαζόμενους που οι τουριστικές επιχειρήσεις δεν λειτουργούν, λόγω της πανδημίας του COVID-19, και αναμένεται να επαναπροσληφθούν μόλις ανοίξει η επιχείρηση.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση οι εργαζόμενοι καλούνται να υποβάλλουν το έντυπο με τίτλο «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζόμενων με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις – εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωση ειδικού σκοπού, βάσει του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Α της ΚΥΑ με αριθμ. οικ. 23102/477/12-6-2020 (2268 Β’)», στην ειδική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων supportemployees.services.gov.gr.

Με την επαναλειτουργία της επιχείρησης, αρμόδιος για να δηλώσει στην ΕΡΓΑΝΗ την αναστολή της σύμβασης εργασίας του ή την πρόσληψή του, είναι ο ίδιος ο εργοδότης.

[ads-post]

Σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ και την διευκρινιστική εγκύκλιο, υπεύθυνες δηλώσεις υποβάλλουν οι εποχικοί εργαζόμενοι είτε επαναπροσλήφθησαν είτε όχι, προκειμένου να καταστούν δικαιούχοι της ειδικής αποζημίωσης. Οι εργαζόμενοι έχουν προθεσμία μια εβδομάδα προκειμένου να υποβάλλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις τους.



Πηγή: protothema.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »