ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Αναδρομικά συνταξιούχων: Αυτή είναι η απόφαση του ΣτΕ - Ποιοι και πόσα δικαιούνται


Τέλος στην αγωνία των περίπου 2,5 εκατ. συνταξιούχων έβαλε σήμερα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τις περικοπές των συντάξεων και των αναδρομικών που εκκρεμεί από το 2015.

Με βάση τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου οι συνταξιούχοι δικαιούνται αναδρομικά για το χρονικό διάστημα των έντεκα μηνών δηλαδή από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι Μάιο του 2016. Τα αναδρομικά θα λάβουν όσοι έχουν ήδη προσφύγει δικαστικά ωστόσο οι υπόλοιποι δεν χάνουν το δικαίωμα διεκδίκησης και μπορούν να προσφύγουν στο μέλλον.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, όπως εξήγησε ανώτατη δικαστική πηγή, επέλυσε νομικά ζητήματα και ως εκ τούτου δεν περιλαμβάνει ρητή αναφορά για τη δυνατότητα προσφυγής στο μέλλον όσων συνταξιούχων το αποφασίσουν τώρα. Το Δικαστήριο, ωστόσο, σε ό,τι αφορά τις αξιώσεις μετά το 2016, όταν και ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου, έκρινε ότι δεν μπορεί κανείς να διεκδικήσει αναδρομικά.

 

Για το χρονικό διάστημα από το 2013 ως και τον Ιούνιο του 2015 όταν εκδόθηκε η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, που αποφάσισε ότι είναι αντισυνταγματικές οι περικοπές μόνον μετά το 2012, με τις σημερινές αποφάσεις του Δικαστηρίου, επαναλαμβάνει ό,τι είχε ήδη πει το 2015. Δηλαδή ότι αναδρομικά μπορούν να πάρουν μόνον οι συνταξιούχοι που είχαν προσφύγει τότε, μέχρι τον Ιούνιο του 2015.


Πηγη: enikos.gr (Άννα Κανδύλη) 

« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια