ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Το αμαξοστάσιο του Δήμου Λαρισαίων επισκέφτηκαν ο Νίκος Γαμβρούλας και ο Αχιλλέας Λώλος


Στο αμαξοστάσιο του Δήμου Λαρισαίων βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ορμή Ανανέωσης" Νίκος Γαμβρούλας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αχιλλέας Λώλος, με σκοπό την ενημέρωση τους για τα προβλήματα και τις ανάγκες της υπηρεσίας.


Κατά την επίσκεψη τους συζήτησαν με δεκάδες εργαζομένους από διάφορα πόστα λαμβάνοντας σημαντική ενημέρωση για τις ανάγκες τους, ενώ επισκέφτηκαν το σύνολο των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας, βλέποντας από κοντά τις συνθήκες εργασίας και τα προβλήματα που προκύπτουν.


Τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Ορμή Ανάνεωσης» κατέγραψαν πολλά και σοβαρά θέματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης στην υπηρεσία του αμαξοστασίου με τα σημαντικότερα να είναι τα εξής:

-          Ο στόλος των οχημάτων είναι πεπαλαιωμένος, με αποτέλεσμα τα οχήματα να βγάζουν συνεχώς ζημιές και να παραμένουν ανενεργά για μεγάλα διαστήματα.

-          Η παλαιότητα των οχημάτων και οι φθορές τους από τα πολλά έτη χρήσης τους, σε πολλές περιπτώσεις είναι σοβαρός κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα των οδηγών, αλλά και των λοιπών συμπολιτών μας.

-          Υπάρχει σοβαρή έλλειψη μηχανικών (μόλις 2 στον αριθμό) και τεχνιτών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι συνεχόμενες ανάγκες για επισκευή βλαβών. Συνέπεια αυτού του γεγονότος είναι, είτε τα οχήματα να παραμένουν για αρκετό χρόνο ανενεργά, είτε ο Δήμος να πληρώνει πολύ μεγάλα ποσά για την επισκευή τους σε ιδιώτες.

-          Πέραν των απορριμματοφόρων, υπάρχει έλλειψη απαραίτητων για την λειτουργία της υπηρεσίας οχημάτων όπως: Αγροτικά οχήματα, οχήματα μεταφοράς εργαζομένων, υδροφόρες κ.α

-          Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για έλλειψη ΜΑΠ, καθώς σε συνθήκες πανδημίας του κορονοϊού εξοπλίστηκαν με ελάχιστες φόρμες εργασίας, οι οποίες κατά το πλύσιμο μάζευαν και από την συνεχή χρήση φθείρονταν.

-          Δεν υπάρχει Διευθυντής Αμαξοστασίου

-          Η υπηρεσία του Λογιστηρίου υπολειτουργεί λόγω της σοβαρής έλλειψης προσωπικού και οι τεράστιες ανάγκες της υπηρεσίας καλύπτονται με διάφορες πατέντες και κυρίως από το φιλότιμο των ελάχιστων εργαζομένων οι οποίοι καλούνται να εξυπηρετήσουν έναν τεράστιο όγκο εργασίας.

-          Η μεταφορά των σαρώθρων από την πόλη της Λάρισας προς το αμαξοστάσιο και αντίστροφα, αποτελεί καθημερινό κίνδυνο για τους χειριστές τους αλλά και για τους οδηγούς του αυτοκινητόδρομου, καθώς τα σάρωθρα που αποτελούν μηχανήματα έργου κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες, σε σημείο επικίνδυνο για την κυκλοφορία.

-          Οι εργαζόμενοι κατά το προηγούμενο διάστημα δεν έλαβαν κουπόνια για γάλατα για τουλάχιστον ένα χρόνο, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται τόσο καιρό από την τσέπη τους για την προμήθεια τους. Προς το παρόν συγκεκριμένη λύση για το ζήτημα αυτό δεν έχει βρεθεί.

-          Εντός του χώρου της υπηρεσίας βρίσκονται τόνοι παλαιών σιδερικών τα οποία βρίσκονται εκεί παρατημένα, ενώ θα έπρεπε με διαγωνιστική διαδικασία να αποσυρθούν


Τέλος, ο Νίκος Γαμβρούλας τόνισε "Επισκεφτήκαμε σήμερα το αμαξοστάσιο, με σκοπό να ενημερωθούμε για όλα τα πιθανά προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία και πράγματι καταγράψαμε πολλά και σοβαρά ζητήματα. Για εμάς, η ασφάλεια των εργαζομένων συμπολιτών μας και στην συνέχεια η ποιότητα των υπηρεσιών καθαριότητας της πόλης θα έπρεπε να είναι πρωταρικής σημασίας ζήτημα για κάθε Δημοτική Αρχή. Το Αμαξοστάσιο είναι μια από τις σημαντικότερες υπηρεσίες στον Δήμο μας. Η παράταξη μας επισημαίνει με ιδιαίτερο τόνο τα συγκεκριμένα ζητήματα στην υπηρεσία του αμαξοστασίου τα οποία κρατάνε πίσω τις υπηρεσίες καθαριότητας στην πόλη μας και καλεί την Δημοτική Αρχή να σκύψει επάνω στα προβλήματα της υπηρεσίας άμεσα, χωρίς καμία επιπλέον καθυστέρηση». 

[ads-post] 




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια