ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Οψιμη η φετινή παραγωγή βαμβακιού στη Λάρισα


Οψιμη είναι η φετινή παραγωγή βαμβακιού στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου (ΠΚΠΦΠ & ΦΕ Βόλου) «αυτή την εποχή τα βαμβακόφυτα βρίσκονται στο στάδιο ανάπτυξης των χτενιών.

Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου, δεν ευνόησαν την πρώιμη σπορά και τη φυσιολογική ανάπτυξη των νεαρών βαμβακοφύτων, γι’ αυτό και η φετινή παραγωγή είναι πολύ όψιμη σε σχέση με τον μέσο όρο της Π.Ε. Λάρισας.

[ads-post] 

Στο δίκτυο φερομονικών παγίδων που έχει αναπτύξει η Υπηρεσία μας, όσον αφορά στο πράσινο σκουλήκι, μέχρι στιγμής διαπιστώνονται χαμηλά επίπεδα συλλήψεων ενήλικων (πεταλούδων) πράσινου σκουληκιού στις περισσότερες περιοχές της Π.Ε. Λάρισας, με εξαίρεση την ευρύτερη περιοχή της Τ.Κ. Χάλκης όπου εμφανίζονται μέτρια επίπεδα συλλήψεων πεταλούδων πράσινου σκουληκιού.

Όσον αφορά στο ρόδινο σκουλήκι, οι συλλήψεις ενήλικων (πεταλούδων) ρόδινου σκουληκιού στο δίκτυο φερομονικών παγίδων κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα στις περισσότερες περιοχές της Π.Ε. Λάρισας, με εξαίρεση την ευρύτερη περιοχή της Τ.Κ. Χάλκης όπου εμφανίζονται μέτρια επίπεδα συλλήψεων πεταλούδων ρόδινου σκουληκιού».


Πηγη: kosmoslarissa.gr



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια