ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

ΕΚΝΛ: Ανακοίνωση Συνδικάτου Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών Ν. Λάρισας για νέα εργατικά ατυχήματα


Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες , οι εργαζόμενοι εκτός από τις συνέπειες της πανδημίας αντιμετωπίζουν και τον κίνδυνο από την έξαρση των εργατικών ατυχημάτων. Έχουμε δύο εργατικά ατυχήματα το τελευταίο δεκαήμερο σε κονσερβάδικα της περιοχής μας – (ΙΝΤΕΡΚΟΜ , ΕΛΒΑΚ). Έχουμε 2 συναδέλφους εργαζόμενους τραυματισμένους , εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα. Η εντατικοποίηση , η έλλειψη των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας δημιουργούν τα εργατικά ατυχήματα και όχι η κακιά η ώρα και η κακιά στιγμή.

Απαιτούμε άμεσα να ληφθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους εργασιακούς χώρους και ιδιαίτερα τώρα που έχουμε και εποχιακούς εργαζόμενους, που πρέπει να γνωρίζουν και να μάθουν όλα τα μέσα υγιεινής και ασφάλειας. Πρέπει συνάμα το τμήμα ελέγχου υγιεινής και ασφάλειας της επιθεώρησης εργασίας να εντατικοποιήσει τους ελέγχους ώστε να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

[ads-post] 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να απαιτούν  να τηρούνται όλα τα μέτρα που να διασφαλίζουν την σωματική τους ακεραιότητα και όπου βλέπουν ότι δεν εφαρμόζονται να το καταγγέλλουν στο συνδικάτο.



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια