ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

"Παραμυθο-σπορίες" από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λαρισας


Παραμυθο-σπορίες : Μες στην καρδιά του καλοκαιριού, ας σπείρουμε μια ιστορία… 

Αγαπητή μας φίλοι, 

Βρισκόμαστε στη καρδιά  του καλοκαιριού, η θερμοκρασία ανεβαίνει, το τρίπτυχο Πλένουμε χέρια - Κρατάμε αποστάσεις – Φοράμε μάσκα συνεχίζει να υπάρχει στη καθημερινότητά μας και εμείς συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε τον ήλιο και τη θάλασσα  σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο...Πόσους θησαυρούς μπορεί να βρει κανείς άραγε ψαχουλεύοντας την ακρογιαλιά; Αμέτρητους... Βότσαλα, κοχύλια, πέτρες, χαλίκια, σπόροι της θάλασσας και της αμμουδιάς. Παραλίες, ακροθαλασσιές, δαντελωτές ακτές φιλοξενούν τα πιο όμορφα, μοναδικά, σπάνια, ασυνήθιστα αλλά και απλά βότσαλα που μπορεί να ανακαλύψει κανείς. Ας σκεφτούμε… Πόσες φορές επιστρέψαμε από τις διακοπές μας κουβαλώντας κάποιους τέτοιους μικρούς θησαυρούς; Ήρθε η ώρα να τους αξιοποιήσουμε και να μην μείνουν άλλο ανεκμετάλλευτοι, αλλά να αποκτήσουν “ζωή” μέσα από αυτό το εργαστήριο. Να γίνουν παραμυθοσπορία, σπείρα, αφήγηση, εικόνες, παιχνίδι. Μες στην καρδιά του καλοκαιριού, ας σπείρουμε μια ιστορία…


Στο 4ο εργαστήριό του προγράμματος “ΑλλάΖΩ Σελίδα...από τη βιβλιοθήκη ↔ στη φύση” θα συλλέξουμε βότσαλα και θα ζωγραφίσουμε πάνω σε αυτά εικόνες που θα αποτελούν μέρη μιας φανταστικής ιστορίας. Θα τα τοποθετήσουμε σε σπειροειδή μορφή πάνω στο ταμπλό και θα αφηγηθούμε στους φίλους μας την δική μας ιστορία. Αν αλλάξουμε τη σειρά στα βότσαλα πάνω στην σπείρα μια νέα ιστορία θα ξετυλιχτεί με διαφορετική εξέλιξη και ανατροπές.

Με ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) θα σας αποστείλουμε το αρχείο με τις οδηγίες του εργαστηρίου μαζί με την προτεινόμενη βιβλιογραφία στην οποία υπάρχουν και πάλι οι υπερσύνδεσμοι για βιβλία σε ψηφιακή μορφή και προτεινόμενα βίντεο σχετικά με το θέμα. Μπορείτε επίσης να δανειστείτε τα βιβλία που προτείνονται (ή σχετίζονται με το θέμα) από την βιβλιοθήκη μας για να κατανοήσετε καλύτερα τον σκοπό του εργαστηρίου.

Εσείς μπορείτε να βγάλετε φωτογραφίες τα ζωγραφισμένα βότσαλά σας και να τα στείλετε στην βιβλιοθήκη μας (μέσω email)! και εμείς θα τις αναδημοσιεύσουμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης!

Ηλικίες: 6-12 ετών
Χωρίς κόστος συμμετοχής

[ads-post] 

Για να δηλώσετε συμμετοχή θα πρέπει να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας edimovivlio@hotmail.gr με το όνομά σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2410618753(κα Χριστίνα Παπαδοπούλου)

Ενημερωθείτε διαδικτυακά από την σελίδα μας https://www.facebook.com/www.edimovilviolarissa/ καθώς επίσης και από την σελίδα του Δικτύου  Ελληνικών Βιβλιοθηκών https://network.nlg.gr/ 

ΑλλάΖΩ Σελίδα για μένα, για σένα, για τον κόσμο, τον πλανήτη, για όλους μας!

 #forEBEr #ηβιβλιοθήκησπίτιμας #NLGoals #17SDGs« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια