ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Σε εξέλιξη έργα στην Λάρισα για να φτάσουν οπτικές ίνες σε κάθε σπίτι


  • Η Λάρισα ανάμεσα στις τρεις πρώτες πόλεις υλοποίησης του προγράμματος

  • Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών πραγματοποιούν τα έργα της β΄ φάσης 

  • Ανοικτή γραμμή Δήμου – εταιριών για την υλοποίηση των έργων πριν την ανακατασκευή δρόμων και ασφαλτοστρώσεις


Σε εξέλιξη βρίσκονται η δεύτερη φάση εργασιών εταιριών τηλεπικοινωνιών στην πόλη της Λάρισας, στο πλαίσιο της εγκατάστασης οπτικών ινών που φτάνουν σε κάθε σπίτι (πρόγραμμα Fiber To Home – FTH). Η Λάρισα είναι μεταξύ των τριών πρώτων πόλεων της χώρας που αποφασίστηκε  να υλοποιηθεί το πρόγραμμα. 

Αυτό σημαίνει ότι οι ταχύτητες των τηλεπικοινωνιών για όλους τους πολίτες θα μπορούν να φτάνουν στην «εξωπραγματική» ταχύτητα των 100 & 200Mbps με 100% οπτική ίνα μέχρι τον χώρο του τελικού χρήστη. Πρόκειται για ένα πλεονέκτημα της πόλης , όσον αφορά την αναπτυξιακή της πορεία. 

[ads-post] 

Σε δήλωση του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Εργων κ. Γ. Σούλτης, επισημαίνει τα εξής: 

«Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από το 2015 και σε ό,τι αφορά στην αναστάτωση που θα προκληθεί από τις εργασίες, σημειώνεται ότι με συντονισμό του Δήμου όλες οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών συνεργάζονται έτσι ώστε να μην επαναληφθεί το λάθος η κάθε εταιρία να κόβει τους  δρόμους για τα δικά της καλώδια.  Από το 2015 έως σήμερα ο δήμος προσπαθεί να ελέγξει τις άδειες των εταιριών έτσι ώστε να γίνουν οι λιγότερες τομές στους δρόμους. Ο Δήμος όλο αυτό τον καιρό είναι σε ανοικτή γραμμή με τις εταιρείες ώστε όσο είναι εφικτό οι εργασίες των εταιρειών να προηγούνται των ανακατασκευών και των ασφαλτοστρώσεων.    Όμως η έλλειψη της κατάλληλης νομοθεσίας στη Ελλάδα δεν προστατεύει τους δήμους από τις παρεμβάσεις των διαφόρων εταιριών. Αυτή τη στιγμή τα έργα των τηλεπικοινωνιακών εταιριών έχουν επεκταθεί σε πολλούς δρόμους. 

Διαβεβαιώνουμε  τους πολίτες ότι αδειοδοτούμε,  ελέγχουμε και παρακολουθούμε από πολύ κοντά την εξέλιξη των έργων, και προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τα τραύματα στους δρόμους αλλά και την ταλαιπωρία των πολιτών. Για οποιοδήποτε πρόβλημα οι πολίτες μπορούν να το αναφέρουν στο Novoville και ο δήμος θα επιληφθεί αμέσως.»« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια