ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου ΠΡΟΒΛΕΠΩ στην Exalco Α.Ε.


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του έργου ΠΡΟΒΛΕΠΩ - Δημιουργία πλατφόρμας φορητών αισθητήρων για τον εντοπισμό επικίνδυνων καταστάσεων σε βιομηχανικές μονάδες, στη Λάρισα την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Exalco Α.Ε. 

Το έργο ΠΡΟΒΛΕΠΩ επικεντρώνεται στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας IoT φορητών αισθητήρων, μαζί με στοιχεία μηχανικής μάθησης στο σύννεφο (Machine Learning), για την πρόβλεψη και ανίχνευση οξέων ιατρικών συμβάντων, καθώς και αγχωτικών συνθηκών στον χώρο εργασίας. Το έργο αποτελεί μια καινοτόμα προσπάθεια σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για μείωση των εργατικών ατυχημάτων και της συχνότητας εμφάνισης ασθενειών λόγω εργασίας.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν ο σκοπός και οι στόχοι του έργου ΠΡΟΒΛΕΠΩ, οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου και ο ρόλος του κάθε φορέα που συμμετέχει σε αυτό. Ακόμα, παρουσιάστηκε το χρονοδιάγραμμα του έργου, προγραμματίστηκαν οι επόμενες δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιό του καθώς και οι δράσεις προώθησής του.   

[ads-post] 

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι φορείς – εταίροι του έργου: Exalco Α.Ε. Βιομηχανία Αλουμινίου, SenseWorks Ανάπτυξη Καινοτομικών, Ολοκληρωμένων Προϊόντων Ασύρματων Αισθητήρων, OMEGA – Θ. Αλεξανδρίδης και ΣΙΑ και DPO Services – Ι. και Δ. Τσακιρίδης, Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας – ΙΝΑΝΕΠ, καθώς και οι συμμετέχοντες φορείς: Τμήμα Πληροφορικής, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών – ΣΘΕΒ.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του B΄ κύκλου της Δράσης «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ», που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑΝΕΚ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια