ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

"ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ - ISOLATION" στην Αυλή του Μύλου του Παππά

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

 "Στηρίζουμε την τέχνη και τους καλλιτέχνες"

“ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ – ISOLATION”

Μουσικοθεατρικό performance αφιερωμένο στη δύσκολη και αβέβαιη κατάσταση, τον φόβο και τις ανησυχίες που βιώνει ο άνθρωπος στις μέρες μας.

“Δεν είναι ανάγκη να βγείς από το σπίτι. Μείνε στο τραπέζι σου και αφουγκράσου. Ή μην αφουγκράζεσαι, περίμενε μόνο. 'Η μην περιμένεις, κάθησε εντελώς ήσυχος και μόνος. Ο κόσμος θα σου προσφερθεί για αποκάλυψη, δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, εκστατικός θα κουλουριαστεί μπροστά σου.”
Φ.Κάφκα

Καραντίνα, απόσταση, μοναξιά, “κατάσχεση” της ιδιωτικής μας ζωής, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ενός μοναδικού performance με τίτλο “ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ - ISOLATION”. Τη σύλληψη και την δημιουργία του έργου έχει αναλάβει η γνωστή λαρισαία παιδαγωγός θεάτρου – σκηνοθέτιδα Δήμητρα Τσουκαρέλα.

Η παράσταση περιπλέκεται γύρω από στοιχεία μοντέρνας παντομίμας και χοροθεάτρου, είναι εμπλουτισμένη από εκφραστικους και πρωτότυπους μουσικούς ήχους και μελωδίες που συνδυάζονται εύστοχα με τον ποιητικό λόγο. Η φωνή, η κίνηση και ο λόγος συνυπάρχουν! Στο έργο τα φώτα (light installation) και το video projection mapping δίνουν μια διαφορετική διάσταση και μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα αφυπνίζοντας έτσι το συναισθηματικό κόσμο του θεατή. Σε αυτό το είδος θεάτρου σβήνουν ομαλά τα σύνορα ηθοποιού και θεατή. Η σχέση τους είναι ένας άμεσος αδιάκοπος αγώνας βαθιάς σκέψης. Η παράσταση υπόσχεται να δώσει μια άλλη χροιά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.
[ads-post] 
Παρά το γεγονός ότι ο κόσμος μας μαστίζεται από καθημερινές απογοητεύσεις, η ζωή μας συνεχίζει να κυριαρχεί γύρω μας γιατί είναι ζωή, είναι χάρη. 'Ας αναζητήσουμε λοιπόν όλοι μαζί τη χαμένη 'Ανοιξη μέσα στις καρδιές μας και ας σταθούμε ως μιας σιωπής φώς στο παραπέτασμα του φόβου.

“Δε σκέφτομαι όλη αυτή τη δυστυχία μα την ομορφιά που ακόμα υπάρχει.”
'Αννα Φράνκ

Η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια–ερμηνεύτρια και musical performer Margarita Tsoukarelas θα ερμηνεύσει ανάμεσα σε τραγουδια του Nat King Cole, John Lennon, Eden Ahbez και ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι (“I-SO-LA-TION”) το οποίο έχει γράψει η ίδια σε μουσική και στίχο αποκλειστικά για την παράσταση ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ – ISOLATION.

Η παράσταση συντίθεται με κείμενα από τα Ημερολόγια του Φραντς Κάφκα, της Άννας Φράνκ και διάφορα ποιήματα και αποσπάσματα από Έλληνες (Πεντζίκης, Βιστωνίτης) και Γάλλους ποιητές (André Lafon, Pierre Seghers).

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, ώρα 21:15 στην Αυλή του Μύλου του Παππά

Ιδέα έργου & Σκηνοθεσία : Δήμητρα Τσουκαρέλα

Μουσική επιμέλεια :  Margarita Tsoukarelas

Τραγούδι : Margarita Tsoukarelas (Μαργαρίτα Τσουκαρέλα)

Χορός : Βίβιαν Γουγουλιά

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Τσουμάνης, Μαίρη Μπαμπούλη

Ηλεκτρική Κιθάρα: Σπύρος Παππάς

Έρευνα Κειμένων: Δημήτρης Τσουμάνης, Δήμητρα Τσουκαρέλα
Σκηνικά:  Σπύρος Τσουκαρέλας
Video Projection Mapping: Χριστίνα Τζιουβάρα, Βαγγέλης Αντωνόπουλος
'Ηχος : Νίκος Ντούλας
Φιλική Συμμετοχή: Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος
Βοηθός: Ιωάννα Καπελιάνη


Μια παραγωγή του Tsoukarelas Theater Pedagogy

Ευγενική χορηγία: SEAT Μαργαρίτης, PRIMA Delicatessen


Η είσοδος ελεύθερη (θέσεις περιορισμένες)


Link εκδήλωσης στο facebook :
https://www.facebook.com/events/302090744497009/

https://www.facebook.com/tsoukarelastheatrepedagogy

https://www.facebook.com/MargaritaTsoukarelasOfficial

« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια