ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Οι τεχνολογικές καινοτομίες της Lamborghini Sian

Lamborghini_Sian_1

Το νέο hypercar μοντέλο της Lamborghini, Sian διαθέτει ένα καινοτόμο σύστημα διαχείρισης της απόδοσης του μοτέρ.

Η Lamborghini Sian αποτελεί το πρώτο υβριδικής τεχνολογίας μοντέλο της φίρμας από την Sant’Agata. Εκτός της μοναδικής της εμφάνισης, κυρίως στην έκδοση Roadster, η Sian έχει στη φαρέτρα της και μοναδικές τεχνολογικές πατέντες.


Μία από τις πιο ξεχωριστές είναι το Smart Material System, που ουσιαστικά βοηθά τόσο την αεροδυναμική του αμαξώματος, όσο και την απόδοση του θερμικού συνόλου της Sian. Το σύστημα λειτουργεί χρησιμοποιώντας έναn αισθητήρα, ο οποίος ενεργοποιεί αυτόματα τέσσερα πτερύγια (flaps) που είναι τοποθετημένα πάνω από τον κινητήρα, όταν η θερμοκρασία αυξάνεται πάνω από ένα συγκεκριμένο σημείο.

Τα ελατήρια που βρίσκονται τοποθετημένα κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα είναι κατασκευασμένα από υλικό που η χημική τους δομή αλλάζει με βάση την θερμοκρασία και αυτόματα ανοίγουν τα πτερύγια. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο αεροδυναμικής της Lamborghini, Ugo Riccio, η εφαρμογή του LSMS βοηθά στην εξοικονόμηση βάρους, καθώς δεν χρειάζεται υδραυλικό, ηλεκτρικό ή μηχανικό σύστημα λειτουργίας, όντας αυτόνομο, χωρίς τη χρήση ηλεκτρονικών.


H Lamborghini σχεδιάζει να εξελίξει τη συγκεκριμένη τεχνολογία, θέλοντας να την τοποθετήσει και σε άλλα μοντέλα της. «Τα προηγμένα υλικά θα ενσωματωθούν περαιτέρω τόσο στους τομείς της παθητικής όσο και της ενεργητικής ασφάλειας», δήλωσε ο Paolo Mazzelli, επικεφαλής εξέλιξης της Sian.


Πηγη: protothema.gr
« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια