ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Έναρξη του προγράμματος "Κοινωνικό Φροντιστήριο" του Δήμου Λαρισαίων


Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για την επιλογή των παιδιών, τα οποία θα παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα στα φροντιστήρια της πόλης μας, με τη συνεργασία και την πολύτιμη συνεισφορά των ιδιοκτητών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης αλλά και ξένων γλωσσών, στην τοπική κοινωνία της Λάρισας για 6η συνεχή χρονιά.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα αφορά την παρακολούθηση μαθημάτων για μαθητές της Α΄, Β΄και Γ΄Λυκείου ενώ τα ξενόγλωσσα προγράμματα αφορούν όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Να σημειωθεί ότι η δράση «Κοινωνικό Φροντιστήριο» του Δήμου Λαρισαίων βασίζεται στη φιλοσοφία και στις αρχές της συλλογικής προσπάθειας των φορέων, των συλλόγων και των οργανισμών της τοπικής κοινωνίας που συμμετέχουν στο δίκτυο του προγράμματος Λάρισα  – «Πόλη που Μαθαίνει», έχοντας ως βασική προτεραιότητα την ισότιμη συμμετοχή των νέων σε εκπαιδευτικά προγράμματα και ευκαιρίες μάθησης.

[ads-post] 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1. Οικονομικά κριτήρια – το δηλωθέν ετήσιο εισόδημα των οικογενειών να μην υπερβαίνει τις 8.000€.

2. Κοινωνικά κριτήρια – θα δοθεί προτεραιότητα σε μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους, γονείς με αναπηρία και οικογένειες που στηρίζονται από το Πρόγραμμα ΤΕΒΑ,  μετά από διερεύνηση και εκτίμηση κοινωνικού λειτουργού.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

1. Αίτηση (χορηγείται από την υπηρεσία).

2. Δήλωση φορολογίας εισοδήματος έτους 2019.

3. Εκκαθαριστικό εφορίας φορολογικού έτους 2019.

4.Ε9

5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

6. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κρίνει η υπηρεσία ότι θεωρείται απαραίτητο (διαζύγιο, γνωμάτευση αναπηρίας αρμόδιας επιτροπής, συμβόλαιο ενοικίου, κάρτα ανεργίας κ.α.)

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων στην διεύθυνση Ρούσβελτ και Οικονόμου Εξ Οικονόμων 8Α 3ος όροφος, από 20/08/2020 έως 04/09/2020, τις εργάσιμες ημέρες από τις 9:00 έως τις 14:00.

Πληροφορίες, Υπεύθυνοι υπάλληλοι: Δαλακώνη Κερασία, Καραλής Νικόλαος τηλ. 2410-680243, 2410680242.« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια