ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Διοργανωτές πολιτιστικών εκδηλώσεων: «Όχι επιπόλαιες ακυρώσεις»


Με οργισμένο τρόπο αντέδρασε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στην απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για αναστολή όλων των εκδηλώσεων πολιτισμού έως και τις 31 Αυγούστου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις Πατούλη αναφέρει τα εξής:

«Ο ΠΣΔΠΕ χαιρετίζει κάθε απόφαση της τοπικής αυτοδιοίκησης και της περιφερειακής διοίκησης για την πραγματοποίηση και όχι την ακύρωση ή την αναβολή συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων.

Σε μια εποχή που ο πολιτισμός δοκιμάζεται και οι άνθρωποί του όπως όλοι οι πολίτες βιώνουν τις δυσβάσταχτες οικονομικές συνέπειες της πανδημιας, είναι σημαντικό για εμάς η τοπική αυτοδιοίκηση και η Περιφέρεια να στηρίζει και να κατανοεί και να μην ακυρώνει και να αναβάλλει. Το καλοκαίρι αυτό είναι το δυσκολότερο όλων τόσο για το καλλιτεχνικό ανθρώπινο δυναμικό όσο και για τις επιχειρήσεις. Η ύπαρξη, η στήριξη και η πραγματοποίηση μιας πολιτιστικής παράστασης, βοηθά τους εργαζόμενους στον πολιτισμό να διατηρήσουν με αξιοπρέπεια τον βιοπορισμό τους μέχρι να περάσει αυτή η πρωτόγνωρη για όλους μας συνθήκη.

Ο ΠΣΔΠΕ που αποτελείται από επαγγελματίες στην πολιτιστική παραγωγή σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την περιφέρεια εγγυάται την συνεργασία προκειμένου τα συμβαλλόμενα μέρη να τηρήσουν πιστά ο καθένας τους κανόνες του υγειονομικού πρωτοκόλλου που τους αφορούν.

Ο ΠΣΔΠΕ καταδικάζει φαινόμενα παραβίασης του υγειονομικού πρωτοκόλλου όπως έγινε σε live bar της Χαλκιδικής ή όπου αλλού έχει παρουσιάσει παρόμοιο φαινόμενο, και αποδοκιμάζει οποιαδήποτε εκδήλωση βαφτίζεται συναυλία χωρίς να τηρεί κανένα κανόνα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Τέτοιες δράσεις εκθέτουν τους επαγγελματίες του χώρου, αποθαρρύνουν το κοινό να απολαύσει τη συναυλιακή εμπειρία χωρίς το στρες της μετάδοσης, επηρεάζουν αρνητικά την κοινή γνώμη και έμμεσα συμπαρασύρουν τον καλλιτεχνικό κόσμο στην παύση εργασιών.

[ads-post] 

Πορεία ακυρώσεων και αναβολών μουσικών και θεατρικών παραστάσεων από την παραπληροφόρηση καταδικάζει την πολιτιστική παραγωγή, εργαζόμενους και εργοδότες.

Παράκληση για ψυχραιμία, σωστή κρίση και σοβαρή αντιμετώπιση της εργασίας μας και όχι επιπόλαιη και αιφνίδια ακύρωση και αναβολή συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων.

Όχι αυθαίρετη κρίση, όχι δημοτικά συμβούλια που εξαντλούν την αντιπολιτευτική τους δράση στη δική μας δουλειά, όχι παρερμηνείες από τη διοίκηση, όχι αναιτιολογητος προστατευτισμός.

Έχουμε εξοπλιστεί με όλη τη γνώση και την υπομονή που χρειάζεται για να προστατεύσουμε το κοινό, τους καλλιτέχνες που εκπροσωπούμε και τη δική μας υγεία με οποία μέσα μας δίνουν οι νόμοι για την προστασία της δημόσιας υγείας την οποία σεβόμαστε και για την οποία ουδεμία παραχώρηση δεν θα κάναμε για κανένα χρηματικό ποσό, όπως αναιδως υπερασπίζεται των λαθών του ο κάθε ένας που βαφτίζεται διοργανωτής πολιτιστικής εκδήλωσης».


Πηγη: koutipandoras.gr« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια