ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Άννα Βαγενά: «Ελλάς, ανοχύρωτη χώρα»


Δυστυχώς, το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι εδώ. Από τα 115 κρούσματα, φτάσαμε στα 262. 

Υπερδιπλασιασμός, δηλαδή, μέσα σε μια εβδομάδα. Είναι φανερό ότι αυτό οφείλεται στην τακτική της επανεκκίνησης του τουρισμού, έτσι όπως εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση. Μια άτσαλη τακτική ανευθυνότητας σε βάρος των δικών μας πολιτών, των Ελλήνων δηλαδή, αλλά και των ξένων επισκεπτών.

Μας λένε τώρα ότι φταίνε οι νέοι που συνωστίζονται στα club και ότι φταίνε οι γάμοι με τους πολλούς καλεσμένους. Ποιος, όμως, άφησε χωρίς έλεγχο τις εισόδους της χώρας από τα αεροδρόμια; Πόσοι ταξιδιώτες ήρθαν από το εξωτερικό χωρίς κανέναν έλεγχο με αεροπορικές πτήσεις και σε πόσους γάμους και club πήγαν αυτοί; Πόσες φορές κλείσανε και ανοίξανε τα σύνορα προς τους βόρειους γείτονές μας;

Θυσίασαν τα πάντα στο όνομα του τουρισμού και το μόνο που πέτυχαν είναι να έρθει ραγδαία το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τώρα δεν θα έχουμε ούτε τουρισμό.

Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Κάποιες επαρχίες της Ιταλίας θα βάζουν, λέει, σε καραντίνα όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από την Ελλάδα.

Το είπαμε τόσες φορές και το ξαναλέμε, υπήρχε άλλος τρόπος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, στο οικονομικό πρόγραμμά του «Μένουμε όρθιοι», είχε προτείνει γενναία στήριξη του εσωτερικού τουρισμού με επιδοτούμενα προγράμματα για όλους τους Έλληνες. Θα μπορούσε έτσι, αυτό το δύσκολο καλοκαίρι, να προφυλαχθεί υγειονομικά η χώρα μας, να κάνουν όλοι έστω και ολιγοήμερες διακοπές και να στηριχθεί η πραγματική οικονομία.

Μας είπαν ότι δεν περίσσευαν χρήματα για μεγάλα πακέτα κοινωνικού τουρισμού. Ε βέβαια, πώς να περισσέψουν όταν μπουκώνουν συνεχώς τους ημετέρους με απευθείας αναθέσεις και τα «φιλικά» ΜΜΕ με εκατομμύρια. 

Αλλά δυστυχώς, δεν είναι μόνο στον τουρισμό που έμεινε ανοχύρωτη η χώρα. Είναι και σε εθνικό επίπεδο. Τις τελευταίες μέρες, το ερευνητικό σκάφος “Oruc Reis” των Τούρκων, μπαινοβγαίνει στην υφαλοκρηπίδα των νησιών μας ακολουθούμενο από τους δυο στόλους, τον ελληνικό και τον τουρκικό. Μας λέγαν ότι δεν το αφήνουν να κάνει σεισμικές έρευνες -ενώ έχει απλώσει καλώδια-, γιατί προκαλούν θόρυβο τα πλοία. Σοβαρό επιχείρημα. 

[ads-post] 

Κι ένα τελευταίο νέο. Το χθεσινό βαρυσήμαντο διάγγελμα του Πρωθυπουργού, λένε οι κακές οι γλώσσες, ότι έγινε με green screen. Δηλαδή, αλλού γυρίστηκε -ίσως σε κάποια παραλία των διακοπών του κ. Μητσοτάκη- και ύστερα «φορέθηκε» το φόντο του πρωθυπουργικού γραφείου. Δε λέμε, να κάνει ο άνθρωπος διακοπές εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης, αλλά να μη μας περνάει και για αφελείς.

Χρόνια πολλά, λοιπόν, σε όλους για τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, η Παναγία να μας βοηθήσει.



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια