ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Πανελλήνιο κέντρο για το νεανικό σκάκι τα Τρίκαλα


Με αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας πραγματοποιείται στα Τρίκαλα, η πρώτη πανελλήνια αθλητική διοργάνωση μετά το lockdown. Πρόκειται το για πανελλήνιο πρωτάθλημα σκάκι  Νέων ανδρών και Νέων γυναικών, ηλικίας κάτω των 20 ετών. Με σχεδόν 100 συμμετέχοντες/ουσες, το εξαήμερο 17-23 Αυγούστου 2020 στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο, η Σκακιστική Κίνηση Τρικάλων, ο Δήμος Τρικκαίων, η Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλίας και η ΠΕ Τρικάλων  συνεργάστηκαν για το πρωτάθλημα που προκήρυξε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία. 

Σε συνέντευξη Τύπου, παρόντος του Δημάρχου Τρικκαίων και προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, παρουσιάστηκαν στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ τα σχετικά με τη διοργάνωση. Ο κ. Παπαστεργίου καλωσόρισε τους αθλητές, τις αθλήτριες και τους συνοδούς τους, που θα μετάσχουν σε μια πανελλήνιας σημασίας διοργάνωση, ευχόμενος, παραλλήλως, καλή επιτυχία.


Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ακης Αναστασίου αναφέρθηκε στην οκταετή προσπάθεια της ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων, που αναβαθμίζει το άθλημα στα Τρίκαλα, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Τρικκαίων στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια. Ο πρόεδρος της ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων Χρήστος Τοζάρος στάθηκε σε τρία σημεία:

1. Στη σημασία του σκακιού, ως του πλέον πνευματικού αθλήματος με παγκόσμια αναγνώριση και συμμετοχή, με χωριστή Ολυμπιάδα και τεράστιας σημασίας αθλητές και ομάδες όλες τις χώρες του κόσμου.
Υπενθύμισε, μάλιστα, το ότι το σκάκι είναι αναγνωρισμένο άθλημα από τη ΓΓΑ και, επομένως, οι πρωταθλητές/ιες απολαμβάνουν προνόμια του σχετικού νόμου για τα μόρια σε σχέση με αθλητικές σχολές.
2. Στη σημασία της ενίσχυσης της πνευματικής εγρήγορσης των αθλουμένων
3. Στις οκταετείς (από το 2012) προσπάθειες της Σκακιστικής Κίνησης Τρικάλων, με την αναβάθμιση του αθλήματος, τη διοργάνωση τουρνουά σε τοπικό, θεσσαλικό και πανελλήνιο επίπεδο, στη συμμετοχή σε πρωταθλήματα και σε διακρίσεις αθλητών (2015, 2017 και κυρίως 2019). Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε οι κ. Τοζάρος στην προσπάθεια εισαγωγής του αθλήματος στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με την υλλοποίηση προγραμμάτων για το ερχόμενο σχολικό έτος 2020-21, με στόχο την ανεύρεση σκακιστικών ταλέντων. 
[ads-post] 
Τέλος, ο κ. Τοζάρος ευχαρίστησε και τους χορηγούς, με τη σημαντική τους συμβολή στην υλοποίηση της διοργάνωσης.

Ολοι οι ομιλητές έδωσαν έμφαση στα αυστηρότατα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας που θα τηρηθούν στον μέγιστο βαθμό στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο: μάσκες, αποστάσεις 6 μέτρων ανάμεσα στα τραπέζια,  απουσία θεατών. 

Η μεγάλη αυτή διοργάνωση - για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα Τρίκαλα - με περίπου 600 διαμένοντες στην πόλη, αποτελεί και μια σημαντική αναβάθμιση συνολικότερα για τα σκακιστικά Τρίκαλα.« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια