ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Άννα Βαγενα: "Να μη γίνει στην εκπαίδευση το ίδιο λάθος που έγινε με τον τουρισμό"


Σε δήλωση της η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, κ. Αννα Βαγενά, αναφέρει τα ακολουθα:

Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό να μην ανοίξουν βιαστικά τα σχολεία, χωρίς μέτρα για τη φυσική αραίωση των μαθητών στις τάξεις.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση της ΝΔ για άλλη μια φορά τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Όπως έκανε και με τον τουρισμό, όπου το άναρχο άνοιγμά του στις εισόδους της χώρας, που έγινε για να ικανοποιήσει τους μεγάλους ομίλους των ταξιδιωτικών γραφείων και τις αεροπορικές εταιρείες, μας έφερε το δεύτερο μεγάλο κύμα της πανδημίας.

Τώρα, θέλει να ανοίξει τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, με τον ίδιο αριθμό μαθητών στις τάξεις και χωρίς επιπλέον εκπαιδευτικούς.

Οι μάσκες δεν αρκούν, ούτε είναι εφικτό, κατά την ταπεινή μου γνώμη, τα νήπια να διαχειριστούν αποτελεσματικά μία μάσκα, ούτως ώστε να προστατευτούν.

Κοντά σ’ αυτά, έρχεται και η απόφαση για τον περιορισμό των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ). Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι παιδαγωγοί σε αυτά, 65.000 παιδιά θα βρεθούν εκτός των ΚΔΑΠ την προσεχή χρονιά. Όμως, αυτά τα κέντρα είναι απαραίτητα για τις εργαζόμενες μητέρες, γιατί τους δίνουν τη δυνατότητα να αφήνουν εκεί τα παιδιά τους τις ώρες που εργάζονται.

[ads-post] 

Και αναρωτιέμαι, μήπως αυτό έχει σχέση με το πρόσφατο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για την παιδεία και που δίνει τη δυνατότητα στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια να λειτουργούν αντίστοιχα τμήματα «δημιουργικής απασχόλησης» μετά το πέρας των μαθημάτων; Αν οι γονείς δεν βρίσκουν θέση στα δημοτικά ΚΔΑΠ, που είναι δωρεάν, θα αναγκάζονται να καταφεύγουν στα ιδιωτικά.

Η παιδεία και η υγεία, όμως, είναι πολύτιμα δημόσια αγαθά. Και τα δύο, δυστυχώς, δοκιμάζονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ.



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια