ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Δημοτική παράταξη "Ορμή Ανανέωσης": "Παράλογο το τσουβάλιασμα όλων των επιχειρήσεων εστίασης"


Η δημοτική παράταξη «Ορμή Ανανέωσης» και ο επικεφαλής της Νίκος Γαμβρούλας δήλωσαν εξ αρχής την έντονη ανησυχία τους για την εξάπλωση της πανδημίας Covid 19 και κάλεσαν όλους τους πολίτες να συμμορφωθούν με τα μέτρα που προτείνουν οι εξειδικευμένοι επιστήμονες και η πολιτεία.

Μετά από μια περίοδο ύφεσης του κορονοϊού στην χώρα μας, φαίνεται πως σήμερα είμαστε και πάλι κοντά στην επικίνδυνη και εκτός ελέγχου εξάπλωση του στην κοινότητα. Ο καθένας από εμάς ξεχωριστά απαιτείται να επιδείξει την μέγιστη ατομική ευθύνη και να προστατεύσει το εαυτό του και κυρίως τους γύρω του από τον κίνδυνο της μόλυνσης. Περισσότερο  απ’ όλους όμως θα πρέπει το κράτος να είναι έτοιμο να προσφέρει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες που έχει ανάγκη η κοινωνία μας τον τελευταίο καιρό και κυρίως να εξασφαλίσει ένα σύστημα υγείας καθ’όλα εξοπλισμένο τόσο με προσωπικό όσο και με σύγχρονα μηχανήματα, έτοιμο να παράσχει υψηλού επιπέδου ιατρική φροντίδα σε όποιον την έχει ανάγκη. Θα πρέπει επίσης το κράτος να σταθεί έμπρακτα δίπλα σε όλους όσους επλήγησαν οικονομικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας και να τους στηρίξει ουσιαστικά και όχι με ημίμετρα περιορισμένης αποτελεσματικότητας.

Ένα από τα τελευταία μέτρα που αποφασίστηκαν για τον περιορισμό της πανδημίας στην χώρα μας είναι και αυτό του περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης έως τις 24:00. Ένα μέτρο που στην περιοχή μας έχει καθολική ισχύ για όλο τον νομό ανεξαρτήτου μεγέθους επιχείρησης, πληθυσμιακού κριτηρίου των περιοχών, τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων κτλ. Με λίγα λόγια έγινε ένα παράλογο «τσουβάλιασμα» όλων των επιχειρήσεων εστίασης, για τον λόγο ότι ο κρατικός μηχανισμός αδυνατεί να ελέγξει τους λίγους οι οποίοι ενδεχομένως δεν τηρουν τα μέτρα και δημιουργούν κινδύνους εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αναρωτιόμαστε όμως:

-          Ποια η διαφορά στην λειτουργία ενός εστιατορίου πρίν και μετά τις 24:00;

-          Ποια η διαφορά για ένα καφέ μπαρ που λειτουργεί μόνο με χαμηλά τραπεζοκαθίμσατα πριν και μετά τις 24:00;

-          Ποια η διαφορά για μια μικρή επιχείρηση εστίασης πολύ χαμηλής χωρητικότητας στην λειτουργία της πρίν και μετά τις 24:00;

-          Οι επιχειρήσεις εστίασης στα παράλια της Πιερίας λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο από τα παράλια της Λάρισας; Ή μήπως δεν είναι γνωστό πως τα παράλια της Πιερίας είναι τόπος εξοχικής κατοικίας χιλιάδων Λαρισαίων; Και όμως οι περιοχές αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτές που ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα.

Οι παραπάνω είναι εύλογες απορίες και δύσκολα μπορεί κάποιος να κατανοήσει το σκεπτικό της απόφασης για περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας ΌΛΩΝ των καταστημάτων εστίασης στην περιοχή μας. Προφανώς το σκεπτικό είναι πως ο κρατικός μηχανισμός αδυνατεί να ελέγξει την μειοψηφία που ενδεχομένως δημιουργεί προβλήματα και τιμωρούνται άπαντες γι αυτό.

Θα μπορεί τώρα όμως ο κρατικός μηχανισμός να ελέγξει τους εκατοντάδες ή και χιλιάδες που θα συνωστίζονται σε παραλίες, πλατείες και ανοιχτούς χώρους;

[ads-post] 

Για όλα τα παραπάνω εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας για την επιβολή του παραπάνω μέτρου και καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφαση της αυτή.

H «Ορμή Ανανέωσης» συμπαραστέκεται στον κόσμο που απασχολείται στον κλάδο της εστίασης και θεωρεί αυτονόητη την στήριξη όλων των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους από την κεντρική κυβέρνηση, οι οποίοι μετρούν σοβαρές οικονομικές απώλειες τους τελευταίους μήνες από την επιβολή των περιοριστικών μέτρων.




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια