ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Ο Δήμος Τυρνάβου στο πλευρό των πληγέντων αγροτών στο Αργυροπούλι


Γιάννης Κόκουρας: Να δοθούν δίκαιες και άμεσες αποζημιώσεις 

Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές του Αργυροπουλίου, από τη θεομηνία του Σαββάτου πραγματοποίησε χθες ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σακούτσιο και κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, προκειμένου να διαπιστώσουν το μέγεθος της ζημιάς σε αγροτικές καλλιέργειες και ποιμνιοστάσια της περιοχής.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το Αργυροπούλι το απόγευμα του Σαββάτου, αν και διάρκειας μιας ώρας περίπου, είχαν μεγάλη ένταση και προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε αχλάδια και αμπέλια, τα οποία σε λίγες μέρες θα συγκομίζονταν, καθώς και σε κτηνοτροφικές μονάδες. Από αύριο Τετάρτη ξεκινά η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ζημιών από τους πληγέντες αγρότες.
[ads-post] 
Γ. Κόκουρας:  

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας χαρακτήρισε τη ζημιά στην περιοχή «μεγάλη και τη χρονική συγκυρία τραγική καθώς «χτύπησε» τα προϊόντα λίγες μέρες πριν αυτά συγκομισθούν. Στα χωράφια της περιοχής υπήρχε μεγάλη παραγωγή, γι΄ αυτό και η καταστροφή χαρακτηρίζεται ανεπανόρθωτη. 

Ευελπιστούμε σε θετικές και άμεσες εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ, παρά το γεγονός ότι διανύουμε έναν δύσκολο για τη δημόσια διοίκηση μήνα, όπως ο Αύγουστος, και αυτό γιατί οι παραγωγοί έχουν ανάγκη αποζημίωσης και στήριξης του εισοδήματος τους. Εμείς σαν Δημοτική Αρχή Τυρνάβου, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους βοηθήσουμε».« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια