ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Αντιπλημμυρικά έργα σε 12 ρέματα στην Π.Ε. Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας


Στην αντιπλημμυρική προστασία δώδεκα ρεμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Οικονομική Επιτροπή έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία και συντήρηση των υδατορεμάτων Π.Ε. Μαγνησίας» συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ. Οι παρεμβάσεις αφορούν τα ρέματα: Άναυρος, Κραυσίδωνας, Ξηριάς, Άγιος Ονούφριος, Άγιος Λαυρέντιος, και Σέσκλο στο Δήμο Βόλου, Αγ. Γεώργιος στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και τα ρέματα Αγ. Βλασίου, Χόρτου, Πλατανιδίων, Λειχούρας Αχιλλελίου και στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου.

«Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες, αποδεικνύουμε στην πράξη, ότι η προστασία από πλημμυρικά φαινόμενα είναι πρώτη προτεραιότητα μας. Πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια και η ανθρώπινη ζωή» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. 

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας και προγραμματισμό αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο διευθετεί και καθαρίζει ρέματα που είχαν χρόνια να καθαριστούν και με τα έργα της προστατεύει ζωές και περιουσίες» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

[ads-post] 
Το έργο

Συγκεκριμένα προβλέπονται οι παρακάτω χωματουργικές και τεχνικές εργασίες:

Καθαρισμός κοίτης από μεταφερθέντα υλικά και επιχώσεις
Συντήρηση & αποκατάσταση καταστραφέντων αναχωμάτων και πρανών
Συντήρηση & αποκατάσταση υφιστάμενων επενδύσεων αναχωμάτων και πρανών από συρματοκιβώτια
Συντήρηση & αποκατάσταση υφιστάμενων αναβαθμών από σκυρόδεμα ή συρματοκιβώτια
Συντήρηση & αποκατάσταση καταστραφεισών κοιτοστρώσεων από σκυρόδεμα, ή συρματοκιβώτια.


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια