ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Σημαντικό περιβαλλοντικό έργο στο 5ο Λύκειο Τρικάλων

 

Με 1,2 εκ. € εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό η ένταξη ενός σημαντικού έργου του Δήμου Τρικκαίων, αυτό της ενεργειακής αναβάθμισης του 5ου Λυκείου Τρικάλων. Οι υπηρεσίες του Δήμου εκπόνησαν τη μελέτη και προχώρησαν τη σχετική διαδικασία, ώστε να είναι ώριμο και να ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον. » του Ε.Π. «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014 – 2020».

Με τη συνεργασία Δήμου Τρικκαίων και Περιφέρειας Θεσσαλίας αποτυπώνεται η συνισταμένη για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών στο σχολείο. Το έργο έχει τον τίτλο «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ 5ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ» και με πλήθος εργασιών αναβαθμίζεται στην Κατηγορία Β+, με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

Οι εργασίες αφορούν σε θερμομόνωση στέγης, θερμομόνωση κελύφους, αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση μόνιμου συστήματος σκίασης, εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης με ΦΑ, σύστημα αερισμού, τοποθέτηση φωτιστικών LED.

Με όλες αυτές τις εργασίες, αναμένονται δύο βασικά οφέλη:
– μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου
– μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2), μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου. 

[ads-post] 

Παράλληλα αναμένεται η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Το διδακτήριο, επίσης, αποκτά πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης και φυσικά, μειώνονται και οι δαπάνες για τη θέρμανση.

Μετά την ένταξη του έργου, ακολουθούν οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού.« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια