ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Εργατικό Κέντρο Λάρισας: "Η κυβέρνηση παίζει στον τζόγο την ζωή , την υγεία, τα δικαιώματά μας για την κερδοφορία των καπιταλιστών"


Με τα όσα εξήγγειλε η κυβέρνηση στην ΔΕΘ, τα όσα προχωρά μέσα κι από το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε χτές αλλά  τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην χώρα μας δείχνει πως ουσιαστικά παίζει στον τζόγο την ζωή, την υγεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων για την κερδοφορία των καπιταλιστών. 

Το «καλάθι» για του εργαζόμενους περιλαμβάνει πολλά νέα αντεργατικά «καλούδια». Δεν είναι μόνο το νέο χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση με την παραπέρα ιδιωτικοποίησή της αλλά και την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών  που θα οδηγήσει σε ακόμη ποιο άσχημη κατάσταση τα ασφαλιστικά ταμεία και τις παροχές των εργαζομένων-συνταξιούχων.

Είναι η δουλειά ήλιο με ήλιο με την  καταστρατήγηση  του σταθερού ημερήσιου εργάσιμου χρόνου με την δυνατότητα υπέρβασης ακόμη και του ανώτατου ορίου υπερωριακής απασχόληση. Είναι η επέκταση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων όπως γίνεται με το πρόγραμμα ΣΥΝ-εργασία. Είναι η υποχρέωση για τζάμπα δουλειά για όσους εργαζόμενους υποχρεώθηκαν σε καραντίνα λόγω των οδηγιών του ΕΟΔΥ την προηγούμενη περίοδο αφού θα είναι αναγκασμένοι να αναπληρώσουν δωρεάν  τις μισές από αυτές τις ώρες. Είναι το χτύπημα του λεηλατημένου εισοδήματος με την μείωση του δώρου Χριστουγέννων στο όριο των 534 ευρώ για όσους εργαζόμενους ήταν-είναι σε αναστολή συμβάσεων.

Αφού λοιπόν η εντατικοποίηση, η υπερωριακή απασχόληση θα τσακίζει κόκκαλα και ουσιαστικά ο ένας εργαζόμενος θα δουλεύει για δύο , οι εργοδότες θα μπορούν να προχωρήσουν και σε μαζικές απολύσεις.

Όλα αυτά δεν ξεπερνιούνται με τα ψίχουλα που μοίρασε η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους. Όπως δεν μπορεί να κρύψει πως μοιράζει χρήματα στους εργοδότες από τις τσέπες των εργαζομένων με την εφαρμογή αυτού που λέει «ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης», αφαιρώντας ακόμη κι αυτό πενιχρό επίδομα ανεργίας που το παίρνει 1 στους 10 άνεργους.

Με αυτούς τους όρους στις πλάτες των εργαζομένων χτίζεται το «σταθερό έδαφος» για την κερδοφορίας και την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Επιβεβαιώνει πως δεν υπάρχει «κοινό μέλλον της ευημερίας, της ασφάλειας» για του εργαζόμενους και τα μονοπώλια.

Την ίδια στιγμή που τα εκατοντάδες νέα κρούσματα σε χώρους δουλειάς , σε νοσοκομεία επιβεβαιώνει πω  εξακολουθεί να αφήνει τον λαό ανοχύρωτο απέναντι στην πανδημία αφού  αρνείται να πάρει  ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή.

Την ίδια στιγμή που εμπλέκει όλο και πιο βαθιά την χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα πλαίσια των ανταγωνισμών για το μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου στην περιοχή,  βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο  τον λαό μας, που καλείται να πληρώσει το τίμημα.

Στην βαρβαρότητα αυτή οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να απαντήσουν μόνο με μαζικό, μαχητικό, αγώνα . Δυναμώνοντας το ταξικό εργατικό κίνημα . Αυτός είναι και μόνος φόβος της κυβέρνησης, του ΣΕΒ , της ΕΕ γι΄αυτό ψηφίζουν νόμους ενάντια στα συνδικάτα, προσπαθούν να βάλουν το κίνημα στο γύψο.

[ads-post] 

Αυτοπεποίθηση οι εργαζόμενοι θα νοιώσουν μόνο γνωρίζοντας την δύναμή τους, μέσα από το δυνάμωμα της οργάνωσης τους σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο. Μέσα από την ενεργή συμμετοχή στην πάλη για την διεκδίκηση της ικανοποίησης των δικών τους σύγχρονων αναγκών. 

Με αυτό τον στόχο το ΕΚΝΛ το επόμενο χρονικό διάστημα θα  πάρει πρωτοβουλίες για να ενισχυθεί ο αγώνας και η αντιπαράθεση ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας. Για την προστασία της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων μας. Σε αυτό  το δρόμο καλούμε κάθε συνδικαλιστή, συνδικαλιστική οργάνωση που αναγνωρίζει αυτή την ανάγκη να συμπαραταχθεί μαζί μας.



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια