ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Θανάσης Παιδής για το νέο σχολικό έτος: "Πάντα κοντά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς"


Με την εκκίνηση του σχολικού έτους ο Θανάσης Παιδής, απευθυνόμενος στους μαθητές, σε γονείς – κηδεμόνες και στους εκπαιδευτικούς, δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα ξεκίνησε η σχολική χρονιά, η οποία αναμφίβολα έχει πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά… Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού που τόσες αλλαγές έχουν επιφέρει στην καθημερινότητα όλων μας προφανώς επηρεάζουν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και τη ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών μέσα σε αυτές.

Εσείς, οι μαθήτριες και οι μαθητές, καλείστε να εφαρμόσετε όλα εκείνα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για την υγεία σας, όπως και για την υγεία των μελών της οικογένειά σας. Παράλληλα, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, ξεκινά το όμορφο ταξίδι στον κόσμο της γνώσης που τόσα έχει να σας χαρίσει σε ένα ακόμα σκαλί της ζωή σας προς το μέλλον.

Εμείς, οι γονείς και οι κηδεμόνες, οφείλουμε και θα είμαστε δίπλα σας στον αγώνα για μάθηση, στις αγωνίες σας για ένα καλύτερο αύριο, στην πορεία μέσα στη ζωή που τόσες προκλήσεις έχει τόσο για εσάς, όσο και για εμάς.

[ads-post] 

Συνάμα, οι εκπαιδευτικοί – ειδικά φέτος – καλείστε να φέρετε σε πέρας ένα έργο απαιτητικό μα και συγχρόνως καίριο για τα παιδιά μας. Καλείστε να προσφέρετε γνώσεις στους μαθητές, όπως και να είστε συμπαραστάτες ώστε να εφαρμοστούν όσα πρέπει στην σχολική καθημερινότητα με στόχο να θωρακιστεί – κατά το δυνατόν - το σύνολο της κοινωνίας από τις συνέπειες της πανδημίας.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα κοντά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε ένα σχολικό έτος που σίγουρα απαιτεί τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα και καθυστερήσεις. Παράλληλα, οφείλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες της πανδημίας στην καθημερινότητα των σχολείων και κυρίως να διεκδικήσουμε τις βέλτιστες λύσεις για τα παιδιά μας σε όλα τα επίπεδα. Άλλωστε, η επένδυση στην Παιδεία, είναι επένδυση στο κοινό μας καλύτερο μέλλον» δήλωσε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια