ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας για την επίσκεψη Πομπέο


Καμία ασφάλεια δεν υπάρχει για τον λαό από την μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων. Άμεση απεμπλοκή τώρα !


Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο επισκέφτηκε την χώρα μας και σε δηλώσεις του ανέφερε πως «οι άνθρωποι της περιοχής μπορούν σίγουρα να περιμένουν πως εάν κάνουν τα σωστά πράγματα, αν είναι φιλόξενοι, θα δουν περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις εδώ, γεγονός που θα είναι εξαίσιο» και συνέχισε λέγοντας πως η Ελλάδα «πρέπει να είναι βασικός εταίρος για τις Ηνωμένες Πολιτείες και για την Ευρώπη στα Δυτικά Βαλκάνια και βλέπουμε την Ελλάδα ως κεντρικό παίκτη». 

Η επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας ούτε την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, όπως προκλητικά επιχειρούν να παρουσιάσουν η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα. Τα “κοινά συμφέροντα Ελλάδας – ΗΠΑ” στην περιοχή δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα του ελληνικού λαού και των λαών της περιοχής. 

Η παραμονή της Ελλάδας στη λυκοσυμμαχία αυξάνει συνεχώς τους κινδύνους και αποδεικνύεται στην πράξη πως μετατρέπει τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, σε μαγνήτη επιθέσεων, ενώ την ίδια στιγμή ρίχνει νερό στο μύλο της τουρκικής επιθετικότητας, βάζοντας στη μέγγενη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και παζαριών τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ενισχύοντας τις θέσεις περί “αμφισβητούμενων υδάτων”, ανοίγοντας το δρόμο για τα διχοτομικά σχέδια στην Κύπρο. 

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας καλεί τον ελληνικό λαό σε ετοιμότητα, επαγρύπνηση και δράση μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις. Να βρίσκει παντού εμπόδια η μετατροπή της Ελλάδας σε βάση εξόρμησης των ιμπεριαλιστών.

[ads-post] 

Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση  της ΝΔ και στα αστικά κόμματα που έχουν εναποθέσει την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και την ειρήνη στην περιοχή, στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Τώρα είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η πάλη του λαϊκού κινήματος για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για μη αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Να εξασφαλιστεί η κυριαρχία των ελληνικών νησιών ως αναπόσπαστο μέρος της ενιαίας ελληνικής επικράτειας. Για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια