ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Αγωνιστική Παρέμβαση ΕΛΜΕ Λαρισας: Ενημερωτικό των αιρετών για το ΠΥΣΔΕ Λάρισας


Η πρώτη ουσιαστική συνεδρίαση του συμβουλίου για τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά έγινε την Παρασκευή 11/9/2020.  Στο τέλος της συνεδρίασης  στις 12 το βράδυ (είχαμε τελειώσει με τις τοποθετήσεις στους κλάδους ΠΕ02 και ΠΕ03)  ζητήσαμε να συνεχιστεί την Δευτέρα λογω και της διαδήλωσης του Σαββάτου στην Θεσσαλονίκη (ΔΕΘ) όπου καλούσε η ΑΔΕΔΥ. Το συμβούλιο συνεδρίασε το σαββατοκύριακο με τα δύο διορισμένα μέλη και ανακοίνωσε τις τοποθετήσεις και σε άλλους κλάδους την Κυριακή το βράδυ.  Το συμβούλιο δεν συνεδρίασε μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι (πάλι με ευθύνη της διοίκησης) αλλά έκανε τοποθετήσεις με συνεχείς ανακοινοποιήσεις της πράξης 61/11-9-2020!!!   Την Τετάρτη 16/9 με την πράξη 63 εξετάσαμε 11 ενστάσεις  εκπαιδευτικών (έχουν γίνει ήδη πάνω από 40) σε τοποθετήσεις που αφορούσαν τους κλάδους: ΠΕ02 (5),  ΠΕ 05 (1), ΠΕ 11(1), ΠΕ80 (3 ), ΠΕ 86 (1)  και έγιναν οι αντίστοιχες διορθώσεις από τις ενστάσεις που έγιναν δεκτές.  

Το αποκορύφωμα όλων  ήρθε στη συνεδρίαση της Παρασκευής όπου  ενώ τοποθετούσαμε εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ01 και ΠΕ11   διαπιστώσαμε ότι ταυτόχρονα στην ιστοσελίδα  της ΔΔΕ γίνονταν  ανάρτηση με τοποθετήσεις των υπόλοιπων κλάδων και διορθώσεις σε άλλους κλάδους και με την υπογραφή της προέδρου του ΠΥΣΔΕ!!!!!! Όπως ήταν φυσικό καταγγείλαμε την λειτουργία παράλληλου μηχανισμού τοποθετήσεων πέρα και έξω από την λειτουργία του ΠΥΣΔΕ, ζητήσαμε από τα διορισμένα μέλη να πάρουν θέση και αποχωρήσαμε  από την συνεδρίαση του συμβουλίου.

Συναδελφισσες-συνάδελφοι

Υπήρξαν περιπτώσεις που και η προηγούμενη διοίκηση προσπάθησε να επιβληθεί στο συμβούλιο με απαράδεκτες μεθοδεύσεις αλλά η πλειοψηφία τις απέτρεπε. Δεν ήταν λίγες οι φορές που στο προηγούμενο  ΠΥΣΔΕ κατηγορηθήκαμε ως   «πλειοψηφία του συμβουλίου» όταν υπερασπιζόμαστε την διαφάνεια και την δημοκρατία στο συμβούλιο κόντρα στις αυθαιρεσίες της διοίκησης  και  την  ταύτιση του κ. Κοντσιώτη μαζί της. Το ίδιο καλούμε και τώρα να κάνουν  τα  νέα  διορισμένα μέλη   να  αντιδράσουν δηλαδή σε κάθε τι που περιορίζει τις αρμοδιότητες και την δημοκρατία ενός συλλογικού διοικητικού οργάνου. Τους καλούμε να μη συναινέσουν στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και να αγωνιστούν μέσα από τα σωματεία μας για την ανατροπή της. Να απαιτούν διαφανείς διαδικασίες και ίσα δικαιώματα για όλους.

Για  τον  συνάδελφο  Κοντσιώτη  το  μόνο  που  έχουμε  να  πούμε  είναι  ότι  πολύ  αργά  θυμήθηκε  την  διαφάνεια  και  την καταπάτηση  των  προθεσμιών  από  την  διοίκηση και  δεν  πείθει  κανέναν  μετά  από  την πλήρη  του  υποταγή  στην προηγούμενη  διοίκηση  και την  προσωπική  σύγκρουση  με  την  σημερινή. Ο κλάδος  δεν  μπορεί  να  στηρίζεται   στις  εσωκομματικές  έριδες  των  εκάστοτε  κυβερνητικών  συνδικαλιστών  και  αιρετών.  

Τελευταίο παράδειγμα  τα κενά των αναπληρωτών. Η Διεύθυνση, όπως και στην πρώτη φάση του προσδιορισμού των κενών για τις προσλήψεις αναπληρωτών, και πάλι δεν συγκάλεσε συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ. Αγνόησε τις δεσμεύσεις της στην ΕΛΜΕ και αξιοποιώντας την αφωνία των υπόλοιπων μελών του ΠΥΣΔΕ, αρνήθηκε να καταθέσει τα κενά στο ΠΥΣΔΕ για να μπορούν να κάνουν έλεγχο κατά πόσο ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων. Δεν έδωσε στους αναπληρωτές της Α φάσης το δικαίωμα  της επιλογής  επί όλων των λειτουργικών κενών ούτε την δυνατότητα  να βελτιώσουν τις τοποθετήσεις τους πριν την Β φάση των αναπληρωτών. 

 Η στάση αυτή της Διοίκησης με τη συναίνεση της πλειοψηφίας του ΠΥΣΔΕ και με δεδομένο ότι στην πρώτη φάση των τοποθετήσεων  δεν καλύφθηκαν ούτε τα μισά από τα κενά που τα ίδια τα σχολεία είχαν προσδιορίσει, επιδιώκει να συγκαλύψει την πολιτική των περικοπών και της λιτότητας του Υπουργείου Παιδείας. Τα κενά αυτά δεν ανταποκρίνονται στην απαίτηση του κλάδου για 15 μαθητές στο τμήμα, αλλά για να καλυφθούν τα υπέρ πλήρη τμήματα που φτάνουν τους 27 μαθητές. Την ίδια στιγμή το ΥΠΑΙΘ προχωρά με γοργά βήματα στην υλοποίηση όλης της αντιεκπαιδευτικής ατζέντας. Χρησιμοποιεί την πανδημία ως όχημα για να θεσμοθετήσει νέες ελαστικές σχέσεις εργασίας με τους περίφημους «προσωρινούς» αναπληρωτές τρίμηνης διάρκειας.

Τέλος συνάδελφοι και συναδέλφισσες θα επανέλθουμε στο θέμα της διαφάνειας για να δείξουμε την διαχρονική υποκρισία της διοίκησης.  Δεν μπορεί όταν μιλάμε για υπηρεσιακές μεταβολές να μην γνωρίζουν οι συνάδελφοι που παίρνουν μέρος  σ΄αυτές  τα μόρια και τις προτιμήσεις των σχολικών μονάδων, πριν ξεκινήσει η διαδικασία των τοποθετήσεων. Έτσι ώστε και έλεγχος να γίνεται και καχυποψία να μην υπάρχει και λιγότερες  ενστάσεις να έχουμε. Όμως κάθε χρόνο η ίδια ιστορία. Η διοίκηση μένει στις υποσχέσεις.

Δε θα ανεχτούμε να θυσιαστούν τα εργασιακά μας δικαιώματα

στο βωμό της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του Υπουργείου.

[ads-post] 

Καλούμε τους συναδέλφους να μη συναινέσουν στην πολιτική των περικοπών των κενών, στη διαχείριση απόκρυψής τους και στη συγκάλυψη των κυβερνητικών ευθυνών. Να μην ανεχθούμε στις τοποθετήσεις να παραβιάζονται οι αρχές της διαφάνειας, της ισοτιμίας και αντικειμενικότητας και να δημιουργείται το  κατάλληλο έδαφος για διευκολύνσεις, εξυπηρετήσεις και  πελατειακές σχέσεις. 

Αναρτούμε λοιπόν όπως και κάθε χρόνο τα μόρια και τις προτιμήσεις των σχολικών μονάδων, όπως τα πήραμε από την διοίκηση, για να γνωρίζουν οι συναδέλφοι-ισσες  κάθε ειδικότητας  την σειρά που έχουν στον αντίστοιχο πίνακα, αφού πρώτα έχει γίνει ο έλεγχος για την απαλοιφή προσωπικών δεδομένων.

Μόρια και προτιμήσεις 2020-21



Κοντελές Δημήτρης 

Τακτικό αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Λάρισας

Ρεμπάπης Παναγιώτης  

Αναπληρωματικό αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ

ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια