ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Παρατείνονται τα μέτρα στην ΠΕ Λάρισας


Με τη χώρα μας να μετρά και την Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, 287 κρούσματα κορονοϊού και τους νεκρούς στο σύνολο να έχουν ξεπεράσει τους 300 η πανδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να προβληματίζει και να ανησυχεί τους ειδικούς.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται στη χώρα μας με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει και την Παρασκευή υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

Όπως ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, «η αύξηση των κρουσμάτων και η αλλαγή της πορείας του κορονοϊού μας θυμίζει ότι η πανδημία είναι εδώ. Έχει αυξηθεί η ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων και τον αριθμό των διασωληνωμένων».

Ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε και τι ακριβώς συμβαίνει με τις κλινικές μελέτες και όταν παρουσιάζονται παρενέργειες όπως αυτή με το εμβόλιο της Οξφόρδης. Είπε ότι τέτοια γεγονότα συμβαίνουν συχνά και γίνεται για την ασφάλεια των εθελοντών.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επανέλαβε ότι έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα σε Πέλλα, Ημαθία και Κιλκίς και είναι σε ισχύ από χθες. Απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να ακολουθήσουν πιστά τα μέτρα καθώς έχει εντοπιστεί στην περιοχή τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων από μια και μόνο συρροή. Η κατάσταση είναι κρίσιμη, πρόσθεσε.

Η επιδημιολογική εικόνα σε Πάρο και Αντίπαρο είναι καλύτερη και βγαίνουν από την καραντίνα από τις 15/09.

Είπε ακόμα ότι παρατείνονται τα μέτρα στις επιβαρυμένες περιοχές ανάμεσα στις οποίες είναι και ΠΕ Λάρισας και τα μέτρα θα αξιολογούνται ανά τρεις ημέρες.

Τα μαγαζιά θα συνεχίσουν να κλείνουν στις 00:00 ενώ απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των 50 ατόμων σε: Αττική, Κρήτη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κέρκυρα, Καρδίτσα, Σαντορίνη, Βόλος, Κως. 

[ads-post] 

Επιπλέον ο Νίκος Χαρδαλιάς αποσαφήνισε τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από χθες 11 Σεπτεμβρίου

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
  • Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Στις ανωτέρω περιοχές μεταβαίνουν ειδικά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ) και της ΕΛ.ΑΣ. για εντατικοποίηση των ελέγχων και για την πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας τους.

Από σήμερα η Πέλλα, η Πιερία, η Ημαθία και το Κιλκίς τέθηκαν σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων μέχρι την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

«Απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους εκεί να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα. Η εφαρμογή των μέτρων είναι ο μόνος τρόπος για να μην υπάρξει διασπορά του ιού. Να παραμείνουμε όλοι σε επιφυλακή», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό στο υπουργείο Υγείας.

Ενόψει του ανοίγματος των σχολείων ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι δημιουργείται μια ομάδα διαχείρισης, μια λεγόμενη task force, με τη σύμπραξη των υπουργείων Υγείας, Παιδείας, της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, που θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση κατά το πρώτο διάστημα τους περιφερειακούς διευθυντές υγείας αλλά και τους διευθυντές εκπαίδευσης στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων στα σχολεία. Η επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης θα είναι δυνατή από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 πμ στα τηλέφωνα 2131510984, 0985, και 0986.



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια