ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Δήμος Λαρισαιων: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας


Συνεχίζoνται μέχρι την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020. η Έκθεση Ηλεκτροκίνησης που πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία της Λάρισας και διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, από το Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με επιχειρήσεις.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»  από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.  Σκοπός των δράσεων που φέτος υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης. Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2020 είναι «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» και το σύνθημα «Μετακινήσου υπεύθυνα!»

[ads-post] 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

  • Εκθεση Ηλεκτρονίκησης.  Στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, λειτουργεί μέχρι την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, έκθεση  ηλεκτροκίνησης με ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα ποδήλατα πατίνια αμαξίδια. Στην έκθεση μετέχουν αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ηλεκτροκίνησης 

  • Πολιτιστικός Περίπατος το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της πόλης σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Σύλλογο Φίλων Διαχρονικού Μουσείου.

Η εκκίνηση θα γίνει στις 10.30 πμ στην πλατεία Αγ. Μπλάνα. 

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι: Από την οδό Βενιζέλου και ακολούθως     την οδό Παπαφλέσσα όπου θα γίνει στάση στα κατάλοιπα του Μπαϊρακλί     τζαμιού οι μετέχοντες θα ανέβουν στον χώρο της Ακρόπολης (Φρούριο). Θα     γίνει περιήγηση στον χώρο της Βασιλικής του Αγίου Αχιλλίου και στο     Μπεζεστένι. Στη συνέχεια η περιήγηση περιλαμβάνει το Α’ Αρχαίο Θέατρο, το     Β’ Αρχαίο Θέατρο και την Ρωμαϊκή Δεξαμενή στο υπόγειο πολυκατοικίας επί της οδού Μανωλάκη.

  • Ποδηλατοβόλτα το απόγευμα του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου από τις 5 μ.μ. εως τις 7 μ.μ. σε συνεργασία με την Ακαδημία Ποδηλασίας του Δήμου Λαρισαίων τον Ποδηλατικό Σύλλογο  «Π.Α.Σ Πηνειός» και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας  «Institut Francais» .

Ποδηλάτες  της πόλης μας  μεγάλοι, μικροί και μικρότεροι με τα ποδήλατα     τους  σε μια όμορφη διαδρομή διασχίζουν την οδό Βενιζέλου,  με στάση στο   πάρκο του Αλκαζάρ για τους μικρότερους οι όποιοι κοντά στον χώρο του κηποθεάτρου  θα συμμετέχουν σε διάφορα παιχνίδια όπως το «TOUR d’ Europe via Larissa» υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτικών του Γαλλικού Ινστιτούτου και της εκπαιδεύτριας του πάρκου κυκλοφοριακής     αγωγής του Δήμου Λαρισαίων.

Οι  μεγαλύτεροι  σε ηλικία ποδηλάτες με την συνοδεία προπονητή του     ποδηλατικού συλλόγου  «Π.Α.Σ Πηνειός» συνεχίζουν και στην κοίτη Πηνειού     και όλοι μαζί επιστρέφουμε στο Αρχαίο Θέατρο στις 7 μ.μ. 

  • Πολιτιστικός Περίπατος για ΑΜΕΑ με αμαξίδια  την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου  σε συνεργασία και με  τον Πανθεσσαλικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία και την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ.) Θεσσαλίας. 

Η εκκίνηση θα γίνει επίσης στις 10.30 πμ από την πλατεία Μπλάνα. Μέσω     της οδού Βενιζέλου η πρώτη στάση θα γίνει στο Α’ Αρχαίο Θέατρο και θα     ακολουθήσει το Β’ Αρχαίο Θέατρο. Κατάληξη και πάλι στην Ρωμαϊκή     Δεξαμενή επί της Μανωλάκη.

Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις της ποδηλατοβόλτας και των πολιτιστικών περιπάτων, θα πραγματοποιηθούν εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.


Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο  την Κυριακή

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, οι δράσεις κορυφώνονται με την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο. Τμήμα του κέντρου της πόλης, από τις 10 το πρωί εως τις 2 το μεσημέρι,  θα παραμείνει αποκλεισμένο για όλα τα οχήματα. 

Ειδικότερα, αποκλεισμένο για τα οχήματα θα είναι η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:

  • Παπαναστασίου, Μανδηλαρά, Παναγούλη,  Ολύμπου, Γεωργιάδου, κυκλικός κόμβος Αγίου Αχιλλίου, Μανωλάκη, Παπαναστασίου. 

  • Η κίνηση στις οδούς περιμετρικά το δακτυλίου επιτρέπεται  πλην την οδού Παπαναστασίου στο τμήμα από Μανδηλαρά εως Κύπρου. 


Για το διάστημα της δράσης, το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία, θα διαθέτει με έκπτωση 50% τα εισιτήρια, ενώ για τους μαθητές θα είναι δωρεάν. Παράλληλα, εντός της αποκλεισμένης για τα οχήματα περιοχής θα κυκλοφορεί το τραινάκι του Αστικού ΚΤΕΛ.



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια