ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Ελασσόνα: Ακόμη δύο κρούσματα κορωνοϊού - Σε καραντίνα 150 άτομα


Ακόμη δύο άτομα από την Ελασσόνα διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοϊό μετά από τεστ σε ιδιωτικά εργαστήρια. Και τα δυο προέρχονται από τη συρροή κρουσμάτων στο αθλητικό σωματείο Γ.Σ Ένωση Ελασσόνας. Σε καραντίνα βρίσκονται 150 άτομα.

Για 14 μέρες, από χθες, όλοι οι αθλητές, οι προπονητές, το Δ.Σ του σωματείου, αλλά και όλα τα παιδιά που πηγαίνουν στις ακαδημίες μπάσκετ και βόλεϋ στην Ελασσόνα βρίσκονται σε κατ´οίκον περιορισμό με την οδηγία εάν εμφανίσουν ύποπτο σύμπτωμα να σπεύσουν για τεστ.

Η συμμετοχή των παιδιών σε άλλες δραστηριότητες, κατά το κρίσιμο αυτό διάστημα, δεν επιτρέπεται. Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές που τα τμήματά τους στο σχολείο τέθηκαν σε αναστολή.

Σε αναστολή λειτουργίας βρίσκονται 13 τμήματα σε δημοτικά, στο γυμνάσιο και το λύκειο Ελασσόνας. Στα δημοτικά σχολεία, επειδή ο θετικός στον ιό προπονητής της ομάδας βόλεϋ κάνει και το μάθημα της φυσικής αγωγής και στο γυμνάσιο και λύκειο επειδή οι αθλήτριες που επιμολύνθηκαν είναι μαθήτριες στα εν λόγω σχολεία.

Σε έκτακτη επιχείρηση απολύμανσης όλων των εσωτερικών χώρων των σχολείων για τα οποία αποφασίστηκε αναστολή λειτουργίας τμημάτων τους, προέβη ο Δήμος Ελασσόνας.

Από την Κυριακή και όλη την μέρα χθες Δευτέρα, συνεργείο, με τον απαραίτητο εξοπλισμό, έκανε απολύμανση στις αίθουσες διδασκαλίας, τα γραφεία των εκπαιδευτικών, τουαλετών, γυμναστηρίων, κυλικείων κτλ.

[ads-post] 

Ωστόσο απολυμάνθηκαν, προληπτικά και όλα τα προαύλια όλων των σχολείων τόσο της Α/Βάθμιας όσο και της Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη της Ελασσόνας, στο Δημοτικό Σχολείο Ευαγγελισμού, Σαρανταπόρου, Ειδικό Γαλανόβρυσης και Νηπιαγωγείο Σταφανοβούνου, καθώς και στον προαύλιο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Ελασσόνας.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας τόνισε: «Οι δημότες μπορούν να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια, οι ψεκασμοί του Δήμου θα συνεχιστούν αν κριθεί απαραίτητο και δοθεί εντολή εκ νέου από επίσημο φορέα, αυτή τη στιγμή συστήνουμε ψυχραιμία από όλους και το σημαντικότερο να γίνει κατανοητό ότι δεν θα αποδώσουν τα αναμενόμενα αν οι πολίτες δεν υπακούσουν στις οδηγίες του ΕΟΔΥ και δεν τηρήσουν τα μέτρα».


Πηγη: ert.gr



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια