ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Οι επετειακές εκδηλώσεις για το ΄21 που θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Τυρνάβου


Συνεργασία Δημοτικής Αρχής με Μητρόπολη 
και τοπικούς φορείς 

Σειρά επαφών και συναντήσεων ξεκίνησε η δημοτική αρχή Τυρνάβου, με στόχο την διοργάνωση επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, που θα εορταστεί το 2021 ανά την επικράτεια. 
Ο Δήμαρχος Τυρνάβου Ιωάννης Κόκουρας συμμετείχε  σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, με σκοπό τον συντονισμό όλων των θεσμικών φορέων, ώστε να αναδειχθούν τα ιστορικά τοπικά δεδομένα που αφορούν στη μεγάλη υπόθεση της εθνικής παλιγγενεσίας, ενώ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χριστ. Κατσαρός πραγματοποιεί συναντήσεις με εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η σύσκεψη στην Μητρόπολη     
Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Τύρναβο στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης που θα εορταστεί το 2021 συμφώνησαν ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος με το Δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα, μετά από σύσκεψη που συγκάλεσε ο Ποιμενάρχης μας. Έτσι στις 5 Μαρτίου το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη για τον Άγιο Γεώργιο, τον εκ Ραψάνης και τον Ιωάννη Δημητριάδη Πέζαρο. Στις 28 Δεκεμβρίου 2021 προγραμματίζεται παρουσίαση των συντηρημένων εικόνων της Παναγίας Φανερωμένης και εκδήλωση αφιερωμένη στον Μητροπολίτη Νέων Πατρών Γερμανό.

Γιάννης Κόκουρας

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας τόνισε τα εξής: Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο για την πρωτοβουλία που ανέλαβε, προκειμένου να καταλήξουμε στο εορταστικό πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για το 1821. Αναμφίβολα οι εκδηλώσεις που συμφωνήσαμε να πραγματοποιηθούν στον Τύρναβο είναι σημαντικές από κάθε άποψη και θα αγκαλιαστούν με θέρμη από τη δημοτική αρχή, τους τοπικούς φορείς και συλλόγους και τους συμπολίτες μου. Τα τιμώμενα πρόσωπα της εκδήλωσης είναι ο Άγιος Γεώργιος, ο εκ Ραψάνης, ο Ιωάννης Δημητριάδης Πέζαρος, ο Μητροπολίτης Νέων Πατρών Γερμανός, τα οποία αναδεικνύουν την βαρύνουσα σημασία και την δυναμική της επαρχίας Τυρνάβου τα χρόνια που προηγήθηκαν της επαναστάσεως αλλά και κατά τη διάρκεια της. Επιπλέον σαν δημοτική αρχή προγραμματίζουμε και άλλες εκδηλώσεις σχετικές με την επέτειο της ελληνικής επανάστασης, για αυτό και απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους τοπικούς φορείς και συλλόγους να μας καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις, μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου, προκειμένου να καταλήξουμε σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης, αναδεικνύοντας εξίσου την πολύτιμη συμβολή και δυναμική παρουσία του Τυρνάβου στα ένδοξα αυτά χρόνια». 
[ads-post] 
Συναντήσεις Χρ. Κατσαρού με τοπικούς φορείς

Στο μεταξύ, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χριστόφορος Κατσαρός συναντήθηκε, μέσα σε καλό κλίμα, με εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων του δήμου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του και συζήτησαν για τις επετειακές εκδηλώσεις που προτίθεται ο Δήμος Τυρνάβου να διοργανώσει μαζί τους. Οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων συμφώνησαν καταρχήν στην προοπτική διοργάνωσης -σε τοπικό επίπεδο- επετειακών εκδηλώσεων για την επανάσταση του 1821 και ανανέωσαν το ραντεβού τους αρχές Νοεμβρίου, σε σύσκεψη κατά την διάρκεια της οποίας θα υποβληθούν σχετικές προτάσεις. Ανάλογες συναντήσεις θα έχει ο κ. Κατσαρός το επόμενο διάστημα και με εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας.


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια