ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Με «Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη», ξανά παράσταση στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων


Την αυλαία των θεατρικών παραστάσεων στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων "Αθανάσιος Τριγώνης", στην εποχή του covid 19, ετοιμάζονται να σηκώσουν τρεις καλλιτέχνες την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020. Ο σκηνοθέτης-ηθοποιός Βασίλης Νανάκης, ο μουσικοσυνθέτης Μικές Σακελλίου και ο εικαστικός Χρήστος Καραμέρος παρουσιάζουν στο θεατρόφιλο κοινό των Τρικάλων το «Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη». Πρόκειται για έργο του σπουδαίου βρετανού δημιουργού Άλαν Μπένετ σε μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ. Η παράσταση θα δοθεί με πλήρη τήρηση όλων των κανόνων και μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό και με την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου. 


Η υπόθεση

Ο Γκράχαμ, ένας Άγγλος εργένης πενηντάρης, ζει μια ιδιαίτερη, αλλά ήσυχη και κατά τους τύπους ζωή, προσκολλημένος ακόμη στη μητέρα του. Αυτή την οικογενειακή γαλήνη, έρχεται να διαταράξει μια απρόσμενη συνάντηση στο δρόμο με ένα παλιό φλερτ της μητέρας που αναζοπυρώνεται και φτάνει στα πρόθυρα του γάμου. Οι εξελίξεις αυτές απειλούν τη ζωή και τον εύθραυστο ψυχισμό του, ιδιαιτέρως μπροστά στην προοπτική να εξαναγκαστεί να μετακομίσει από το σπίτι του ώστε να ζήσει εκεί η μητέρα με το νέο της σύζυγο. Για καλή τύχη του Γκράχαμ, η μοίρα αποφασίζει να τον σώσει ώστε να συνεχίσει τη φυσιολογική, αν και νοσηρή ζωή του, υπό την γλυκιά “τυραννία” της μητέρας του.


Τι θα συμβεί εάν η μίμηση σταματήσει;

Το αστικό οικοδόμημα του Γκράχαμ δουλεύει ρολόι, μέσω της αέναης επανάληψης και της ενεργοποίησης των νευρώσεων του. Δεν υπάρχει κανένας υπαρξιακός προβληματισμός για την κοινωνία και την ηθική ή τις αξίες της. Όταν όμως αυτό διαταράσσεται μέσω της διακοπής της μίμησης του, τότε οι νευρώσεις που αποτελούν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του, απορυθμίζονται. Εμφανίζεται τότε ο φόβος για το καινούργιο, μια αναζήτηση του πραγματικού εαυτού. Αλλά αυτό είναι κάτι πάνω στο οποίο ο Γκράχαμ δεν έχει καμία προπαιδεία, καθώς αδυνατεί να απαλλαγεί από τις νευρώσεις του. Με το κωμικο-τραγικό να συντελείται από την ανάγκη για την διατήρηση της κανονικότητας που είναι μεγαλύτερη από την ανάγκη για ελευθερία. Ίσως όταν η μίμηση σταματήσει, πάψει και η τραγωδία.


Συντελεστές

-Σκηνοθέτης/ηθοποιός: Βασίλης Νανάκης 

-Πρωτότυπη μουσική σύνθεση/Μουσικός επί σκηνής: Μικές Σακελλίου 

-Σκηνικά/κοστούμια: Χρήστος Καραμέρος 

-Κατασκευή ρούχων: Άννα Ντιντή

-Παραγωγή: Quantum Body Athens Butoh dance Group - Θέατρο Επίκεντρο 


Ημέρες παραστάσεων: Παρασκευή 23, Σάββατο 24, Κυριακή 25, Πέμπτη 29, και Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στο Πνευματικό κέντρο Τρικάλων στις 9.30 το βράδυ.

Εισιτήριο: 10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ για μαθητές, σπουδαστές και ανέργους

ΠΑΤΗΣΤΕ στον παρακάτω σύνδεσμο για να βγάλετε το ηλεκτρονικό σας εισιτήριο:  

https://www.ticketservices.gr/.../patataki-mesa-sti-zaxari/

Μπορείτε επίσης να απευθύνεστε και στο τοπικό κατάστημα Public.

[ads-post] 

info

*Είναι η δεύτερη φορά που ο Βασίλης Νανάκης σκηνοθετεί έργο το Άλαν Μπενετ. Η αρχή έγινε με το έργο «Η ευκαιρία της ζωής της» όπου πρωταγωνίστησε η χορεύτρια και χορογράφος Ρούλα Καραφέρη και ανέβηκε στα Τρίκαλα, στο Θεσσαλικό Θέατρο και στο θέατρο Ουήλ στη Λάρισα.

*Όσον αφορά στους τρεις συντελεστές της θεατρικής παράστασης πρέπει να σημειωθεί πως ο Χρήστος Καραμέρος είναι ένας εξαιρετικός εικαστικός που υπήρξε και συντηρητής έργων τέχνης. Κατάγεται από την Αθήνα, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην πόλη μας.

Ο Μικές Σακελλίου είναι συνθέτης, μουσικός με αξιοσημείωτες σπουδές στην Αμερική και στην Αγγλία, ζει και εργάζεται στην Αθήνα και είναι η πρώτη φορά που θα συστηθεί στο κοινό των Τρικάλων.

Ο Βασίλης Νανάκης υπήρξε ο συνδετικός κρίκος της συνεργασίας αυτής των τριών.

*Στη σκηνή θα συνυπάρχουν δυο καλλιτέχνες, ένας ηθοποιός και ένας μουσικός οι οποίοι σκιαγραφούν και ερμηνεύουν αμφότεροι τον ίδιο χαρακτήρα (Γκράχαμ), ο ένας με τη μουσική του και ο άλλος με την πρόζα.

*Θα τηρηθεί αυστηρά το  υγειονομικό πρωτόκολλο, όπως αυτό καθορίζεται από το υπουργείο Πολιτισμού. Χωρίς πλαφόν θέσεων, με πληρότητα 30%, υποχρεωτική χρήση μάσκας και υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

*Τον Νοέμβριο η παράσταση μετακομίζει στην Αθήνα όπου θα φιλοξενηθεί στο «Θέατρο της Οδού Καλλιρρόης». 

Σας περιμένουμε όλους για να ξανακερδίσουμε σιγά σιγά τη ζωή μας, να αναπνεύσουμε και πάλι τον αέρα του θεάτρου και του πολιτισμού…


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια