ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση της ΤΕ Λάρισας για την οριακή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας


Το ψέμα για «λειτουργία του ΕΣΥ στο 100%» έχει κοντά ποδάρια...

Η οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο μηχανισμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, με τη Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων με τα 16 κρεβάτια στους θαλάμους αρνητικής πίεσης , να παρουσιάζει τις τελευταίες μέρες πληρότητα 100%  και την  ΜΕΘ Covid 19 να νοσηλεύει 5 ασθενείς στα 6 κρεβάτια της, ενώ άλλοι 4 νοσηλεύονται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στον 4ο όροφο του κτιρίου, αναδεικνύει πως, το αφήγημα της κυβέρνησης περί «ενίσχυσης, ετοιμότητας και πλήρους λειτουργίας» του ΕΣΥ γκρεμίζεται και πάλι με πάταγο απ' την πραγματικότητα που διαμορφώνει η χρόνια πολιτική υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και εμπορευματοποίησης.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνες, γιατί συνεχίζει να τζογάρει την υγεία του λαού, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα για να αντιμετωπίσει τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, που παραμένουν ακόμα και σε σχέση με τα μειωμένα και ανεπαρκή οργανογράμματα των νοσοκομείων της περιοχής, προσπαθεί με ελάχιστες προσλήψεις συμβασιούχων και  με τις μετακινήσεις από μονάδα σε μονάδα, να καλύψει τις τρύπες που υπάρχουν.

Την ίδια ώρα , η ανησυχία και ο φόβος των λαϊκών στρωμάτων της Λάρισας,  μεγαλώνει καθημερινά, μπροστά στο ενδεχόμενο η πανδημία να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, σε συνδυασμό και με την αναμενόμενη εποχική γρίπη. Όπως επίσης ο λαός της πόλης, βλέπει να μενει χωρίς πλήρη και ουσιαστική  περίθαλψη  για χρόνιες και άλλες παθήσεις, αφού έχουν δημιουργηθεί  πολύμηνες λίστες αναμονής για απλά ιατρικά ραντεβού, χειρουργεία, μένουν  πίσω θεραπείες καρκινοπαθών και χρονίως πασχόντων...

Επιβεβαιώνεται ότι μόνη απάντηση υπέρ του λαού είναι ο μαζικός αγώνας για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του.  Τώρα χρειάζεται να στηριχτούν τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών. Να οργανωθεί η πάλη μέσα από τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς,   που θα διεκδικεί άμεσα:
  • Να προσληφθούν μαζικά υγειονομικοί στα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Καμία απόλυση, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών. Να ανοίξουν νέα κρεβάτια στις δημόσιες ΜΕΘ.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην υγεία, στα ΜΜΜ, στην εστίαση, στον τουρισμό, στο εμπόριο και στους μεγάλους χώρους δουλειάς (εργοστάσια κ.ά).
  • Να επιταχθούν εργαστήρια, κρεβάτια αλλά και ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα Υγείας και να ενταχθούν στον κρατικό σχεδιασμό.
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς με όλα τα απαραίτητα μέσα.
  • Αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη. Όχι πάνω από 15 μαθητές. Παρουσία νοσηλευτών σ’ όλα τα σχολεία και γιατρού σε ομάδες σχολείων και στα πολυπληθή. Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών και μόνιμων καθαριστριών για να είναι τα σχολεία καθαρά

[ads-post] 

Η μάχη» «πρέπει να δοθεί τώρα πιο οργανωμένα, πιο μαζικά, έχοντας την προοπτική του "αύριο. Με την προοπτική μιας άλλης οργάνωσης της κοινωνίας και της οικονομίας, που η ανάπτυξή της θα καθορίζεται με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες και στην υγεία. Σ’ αυτό το δρόμο με τους κομμουνιστές σε κάθε μονάδα υγείας, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, οργανωνόμαστε και διεκδικούμε.


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια