ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας: Καταγγελία για μη εφαρμογή μέτρων για την υγεία και ασφάλεια των υπαλλήλων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας


Σε καταγγελία για τη μη εφαρμογή μέτρων για την υγεία και ασφάλεια των υπαλλήλων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 

[ads-post] 

Στην καταγγελία τους προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας αναφέρουν τα εξης:


 κ. Περιφερειάρχη,

Απαιτούμε την άμεση λύση σχετικά με προβλήματα που δυσχεραίνουν το έργο των συναδέλφων μας και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους και την προσωπική τους ασφάλεια, διότι η καθυστέρησή τους επιβαρύνει ιδιαίτερα το έργο των συναδέλφων, κυρίως δε, στην ΠΕ Καρδίτσας όπου όλη η ΠΕ επλήγη από την πρόσφατη θεομηνία ΙΑΝΟΣ, αλλά και στην ΠΕ Λάρισας στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων και στην ΠΕ Μαγνησίας & Σποράδων στην περιοχή του Αλμυρού.

Τα θέματα που απαιτούν λύση είναι:

  1. Η πραγματοποίηση της μελέτης εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου, αφού αποτελεί προϋπόθεση για την παροχή των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ). Για όλες τις ΠΕ να οριστεί η συντομότερη ημερομηνία ολοκλήρωσής τους και να δοθεί προτεραιότητα στις Υπηρεσίες της ΠΘ για την άμεση συλλογή των στοιχείων από τους Τεχνικούς Ασφαλείας.

  1. Την άμεση ανανέωση και αύξηση του αριθμού των υπηρεσιακών αυτοκινήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΠΘ) που χρησιμοποιούν οι συνάδελφοι για την διεκπεραίωση των εργασιακών τους καθηκόντων. Τα υπάρχοντα υπηρεσιακά οχήματα της ΠΘ στο σύνολό τους είναι σε άσχημη μηχανολογική κατάσταση με αποτέλεσμα το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος συντήρησης και την αυξημένη επικινδυνότητα κατά την οδήγησή τους. Ιδιαίτερη μνεία να δοθεί στην ΠΕ Καρδίτσας όπου έχουν καταστραφεί τα υπηρεσιακά οχήματα λόγω της πλημμύρας.

  1. Άμεση παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), σύμφωνα με την ΚΥΑ 43726 (ΦΕΚ 2208Β/8-6-2019). Επειδή για την μελέτη εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου θα απαιτηθεί κάποιος χρόνος ολοκλήρωσης να βρεθούν ΑΜΕΣΑ και χωρίς καμία καθυστέρηση εναλλακτικοί τρόποι χορήγησης των βασικών μέσων για την διευκόλυνση των επιτροπών καταγραφής και αποτίμησης ζημιών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και όλων των υπηρεσιών που παρέχουν εξειδικευμένες και επικίνδυνες εργασίες.

  2. Πραγματοποίηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα ιατρικών εξετάσεων στους υπαλλήλους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία: ν. 3850/2010 (ΦΕΚ 84Α/2-6-2010) και ΚΥΑ 43726 (ΦΕΚ 2208Β/08-06-2019).

  1. Στην συγκρότηση των Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας (ΕΥΑΕ) στην ΠΘ υπάρχει δυσλειτουργία και ζητούμε την άμεση και προσωπική σας παρέμβαση με σκοπό να αποκατασταθούν οι όποιες λανθασμένες εκτιμήσεις με την συγκρότησή τους. Συγκεκριμένα ενώ τα ΤΟΤ Λάρισας και ΤΟΤ Μαγνησίας & Σποράδων συγκροτήθηκαν με τον ίδιο τρόπο και ακολουθώντας τις ίδιες διαδικασίες, έχουμε το παράδοξο φαινόμενο, να συνεδριάζει και να αποφασίσει η ΕΥΑΕ Λάρισας, ενώ στην ΕΥΑΕ Μαγνησίας & Σποράδων υπάρχει ένσταση από τον εκπρόσωπο της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Σποράδων επί της διαδικασίας, παρόλες τις διευκρινίσεις από την ΑΔΕΔΥ.

  2. Η φύλαξη των κτιρίων της ΠΕ Λάρισας γίνεται σε 24ωρη βάση με επιτόπια παρουσία φύλακα, στην ΠΕ Μαγνησίας & Σποράδων μόνο μέσω καμερών και στην ΠΕ Καρδίτσας δεν υπάρχει φύλαξη. Η πρόσφατη επίθεση με μολότωφ στο Διοικητήριο της ΠΕΜΣ καθώς και πιθανές κλοπές υλικοτεχνικού εξοπλισμού από την ΠΘ καθιστούν αναγκαία την φύλαξή τους με επιτόπια παρουσία φυλάκων. Ζητούμε την φύλαξη όλων των κτιρίων της Περιφέρειας Θεσσαλίας με φύλακα σε 24ωρη βάση.


Οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας ασκούν τα καθήκοντά τους με υπερβάλλοντα ζήλο και με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης. Στο φιλότιμό τους όμως δεν μπορεί να συνεχίζει να βασίζεται η πολιτική της Περιφερειακής Αρχής!

Καλούμε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να διασφαλίσει και να υποστηρίξει την προσπάθειά τους άμεσα, υλοποιώντας τα δίκαια αιτήματά μας!

Αποφασίστηκε η συμβολική κατάληψη του γραφείου του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και το κάλεσμα των ΜΜΕ από το ΔΣ του Συλλόγου μας, διότι έχουμε εξαντλήσει όλες τις προσπάθειες για εποικοδομητικό και ουσιαστικό διάλογο χωρίς καμία ανταπόκριση από τον Περιφερειάρχη!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!!!



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια