ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Εγκαινιάστηκε το έργο υδροδότησης του Μοσχοχωρίου και των Κυπαρισσίων του Δήμου Κιλελέρ


Το έργο με τον τίτλο  «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ» στον άξονα προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιφερειακό Επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 - 2020», συνολικού προϋπολογισμού 1.053.495,94€ εγκαινίασαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος. Για το έργο έγινε προγραμματική σύμβαση του Δήμου με την ΔΕΥΑ Κιλελέρ για την υποβολή πρότασης και υλοποίησης της πράξης.

Το έργο περιελάμβανε αρχικά την αξιοποίηση μιας υδρευτικής γεώτρησης (πρώην αρδευτικής) στο Νέο Περιβόλι και την παράλληλη κατάργηση της υδρευτικής γεώτρησης στον οικισμό Κυπαρίσσια της ΤΚ Μοσχοχωρίου που τροφοδοτούσε τον υφιστάμενο υδατόπυργο του οικισμού με  νερό που δεν επαρκούσε για τις ανάγκες των κατοίκων των Κυπαρισσίων και του Μοσχοχωρίου.

Τα ολοκληρωμένο έργο που εγκαινιάστηκε  περιλαμβάνει:

  • • Κυκλική διθάλαμη δεξαμενή χωρητικότητας 500μ3 σε κατάλληλη υψομετρική θέση στην ΤΚ Νέου Περιβολίου ώστε το νερό να φτάνει στον υδατόπυργο του οικισμού Κυπαρίσσια δια βαρύτητας.
  • • Καταθλιπτικό αγωγό ύδρευσης που συνδέει την υφιστάμενη γεώτρηση που βρίσκεται στην ΤΚ Περιβολίου στην θέση «Περιστεριώνες» με τη νέα δεξαμενή. Το συνολικό μήκος του αγωγού είναι 2.659 μ.
  • • Μεταφορικό αγωγό ύδρευσης που συνδέει την νέα δεξαμενή με τον υφιστάμενο υδατόπυργο του οικισμού Κυπαρίσσια συνολικού μήκους 8.300 μ.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε ότι με το έργο που εγκαινιάστηκε εξασφαλίζεται η παροχή επαρκούς, καθαρού, πόσιμου και υγιεινού νερού στους κατοίκους των οικισμών Μοσχοχωρίου και Κυπαρισσίων, συνθήκη αναγκαία για την ανάπτυξη και το μέλλον της περιοχής. Μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια είχε σοβαρά  προβλήματα με την επάρκεια του κατάλληλου νερού στο δίκτυό της.  Με το δήμαρχο Θανάση Νασιακόπουλο, τόνισε ο Περιφερειάρχης, έχουμε εκπονήσει ένα σχέδιο υδροδότησης όλων των κοινοτήτων του Δήμου Κιλελέρ με ποιοτικό και επαρκές νερό. Εντάξαμε στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 - 2020» μια σειρά έργων και σήμερα εγκαινιάσαμε ένα από αυτά. Σε εξέλιξη βρίσκονται και τα υπόλοιπα σχεδιασμένα έργα σε όλο τον Δήμο, με την ολοκλήρωση των οποίων ολόκληρος ο Δήμος Κιλελέρ θα έχει επιλύσει οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα της ύδρευσης που τόσο ταλάνισε τους κατοίκους του».

Ο δήμαρχος Κιλελέρ ανέφερε ότι με αρωγό την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ειδικότερα τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό προχωράμε στην πραγματοποίηση της βασικής υπόσχεσης της δημοτικής αρχής προς τους πολίτες της. Την οριστική επίλυση του προβλήματος της υδροδότησης σε όλο τον Δήμο. Σήμερα εγκαινιάσαμε, δήλωσε ο Θανάσης Νασιακόπουλος, ένα έργο που δίνει λύση στο πρόβλημα που υφίστατο σχετικά με την υδροδότηση των οικισμών Κυπαρισσίων και Μοσχοχωρίου. Σύντομα θα ολοκληρωθούν και τα άλλα έργα που έχουν σχεδιαστεί και βρίσκονται στη φάση τη υλοποίησης.  Το νερό είναι πηγή ζωής κι εμείς οφείλουμε να το παρέχουμε, επαρκές και καθαρό, στους συντοπίτες μας.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κιλελέρ Αχιλλέας Βαρδακούλης κατέγραψε ότι «…για την ΔΕΥΑ Κιλελέρ πρωταρχικός στόχος είναι η εξασφάλιση τόσο της ποιότητας όσο και της ποιότητας του παρεχόμενου νερού στους καταναλωτές της. Είμαστε την ευχάριστη θέση να διαβεβαιώσουμε τους κατοίκους των οικισμών Μοσχοχωρίου και Κυπαρισσίων ότι το νερό της βρύσης τους είναι ασφαλέστατο και αυτό προκύπτει από συνεχείς μετρήσεις ελέγχου της ποιότητας του. Καλούμε τους συνδημότες μας να το καταναλώνουν χωρίς κανένα ενδοιασμό».

[ads-post] 

Στα εγκαίνια του έργου παραβρέθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σ. Δημότσιος, Τ. Δόκου και Απ. Μπίλλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλελέρ Σ. Καλέτσιος, οι αντιδήμαρχοι Ι. Μπακαλόπουλος, Κ. Χατζηκωνσταντίνου, Αχ. Χατζούλης, Β. Χλιάπη – Γκουνιαρούδη και Αλ. Χονδρονάσιος, η δημοτική σύμβουλος Ελ. Ζωιοπούλου, ο διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Ι. Παπακανάκης, οι πρόεδροι των ΤΚ Μοσχοχωρίου και Ν. Περιβολίου Δ. Κοτσιόπουλος και Κ. Διάλλας και οι ειδικοί συνεργάτες του δημάρχου Κιλελέρ Κ. Ακριβούλη και Σ. Καραφέριας.



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια