ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Άννα Βαγενά: «Απύθμενο το θράσος της ΝΔ»


Σε δήλωση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Άννας Βαγενά επισημαίνονται τα εξής:

«Είναι εξωφρενική η προσπάθεια που γίνεται τις τελευταίες ημέρες από τη ΝΔ και από άλλους κύκλους να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον πρόεδρό μας, τον Αλέξη Τσίπρα, για δήθεν ευνοϊκή μεταχείριση της Χρυσής Αυγής και ότι δήθεν καθυστέρησε επίτηδες τη δίκη. Και, επιπλέον, να διεκδικούν τα εύσημα για την ιστορική νίκη της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας, την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση.

Όμως, αυτά έχει πει η ΝΔ για τη Χρυσή Αυγή:

  • Kυριάκος Μητσοτάκης: «Η Χρυσή Αυγή είναι σαν να μην υπάρχει, η βία στην Ελλάδα προέρχεται αποκλειστικά από την Αριστερά.»
  • Ντόρα Μπακογιάννη: «Εμένα η Χρυσή Αυγή μου φέρεται με το σεις και με το σας.»
  • Άδωνις Γεωργιάδης: «Kαλύτερα ο γιος μου Χρυσαυγίτης παρά Συριζαίος και Κομμουνιστής.»
  • Μάκης Βορίδης: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη Χρυσή Αυγή. Απ’ όσο ξέρω πάντως δεν αρνούνται τον φυλετισμό στην ιδεολογία τους. Τώρα αν είναι ρατσιστές δεν ξέρω.»
  • Μπάμπης Παπαδημητρίου: «Γιατί όχι, μια σοβαρότερη Χρυσή Αυγή να τη δεχτούμε να υποστηρίξει μια συντηρητική κυβερνητική συμμαχία, σε τελευταία ανάλυση ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή.»
  • Κωνσταντίνος Μπογδάνος: «Είπαμε για τραμπούκους, η μάνα Φύσσα ξέσπασε, πέταξε το μπουκάλι, ο Ρουπακιάς έχει αρχίσει και -σε τελείως ανθρώπινο επίπεδο- λογικά αυτός ο άνθρωπος πρέπει να είναι ράκος, δεν αντιδρά πια, μόνο ο δικηγόρος του αντέδρασε. Από την άλλη μια μάνα -τα είδατε και χθες- είναι λυτή.»
[ads-post] 

Επιπλέον, ας μας απαντήσουν, για ποιο λόγο δεν έκαναν χτες δεκτή την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία τα μέλη της Χρυσής Αυγής θα χάσουν αυτοδίκαια τα πολιτικά τους δικαιώματα. Απύθμενο θράσος.

Και κάτι τελευταίο. Σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύεται σήμερα από γνωστή εφημερίδα, σχετικά με την απόφαση της δίκης για τη Χρυσή Αυγή, το 21% (4 στους 10 ερωτηθέντες δεξιάς προέλευσης) θεωρεί «χρήσιμη» μία Χρυσή Αυγή!

Ο αγώνας, λοιπόν, ενάντια στον φασισμό δεν τελείωσε με την καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης. Κερδήθηκε μία μεγάλη και δύσκολη μάχη. Τώρα έχουμε όλοι ευθύνη και πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση, γιατί ακόμα και τα μικρά περιστατικά, ακόμα και μία λέξη μόνο, αν μας βρουν στον ύπνο, χωρίς αντανακλαστικά, αυτά θα συσσωρεύονται και θα δυναμώνουν και πάλι το τέρας ανάμεσά μας. Ας μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτός ο φαύλος κύκλος της ιστορίας».



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια