ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Συνεργασία Δημου Λαρισαίων - ΑΑΝΕΛ για διάθεση μπάζων


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Δ. ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΑΝΕΛ 

Σχηματίζονται δικογραφίες για απόθεση μπάζων

  • Συνεργασία στελεχών του Δ. Λαρισαίων με τον αρμόδιο φορέα διαχείρισης αδρανών υλικών (ΑΑΝΕΛ)


Σε κλίμα αγαστής συνεργασίας και αλληλοσυνεννόησης πραγματοποιήθηκε στις 20/10/2020 συνάντηση εργασίας μεταξύ αντιδημάρχων και στελεχών του Δήμου Λαρισαίων και της ΑΑΝΕΛ (Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων - Ανακύκλωση Αδρανών Νότιας Ελλάδας). 

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, παρευρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου ο Αντιδήμαρχος Eπιχειρησιακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Έργων, κ. Γεώργιος Σούλτης ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Αμαξοστασίου και Πολιτικής Προστασίας, κ. Γεώργιος Ζαούτσος, , ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας & Ψηφιακών Πολιτικών – Έξυπνης πόλης, κ. Κωνσταντίνος Διαμάντος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Γιώργος Οικονομίδης και η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων, κα Ελένη Χαυτίκη. Την ΑΑΝΕΛ εκπροσώπησε η Υπεύθυνη του Παραρτήματος Θεσσαλίας κα Αγγελική Μύθη. 

Αντικείμενα της συνάντησης, στο πλαίσιο Σύμβασης και διαρκούς συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών, ήταν 

•    Το πρόβλημα της ρύπανσης και υποβάθμισης, δημοτικών, δημόσιων και ιδιωτικών χώρων από μπάζα και άλλα σκουπίδια που τα συνοδεύουν, για το οποίο διερευνήθηκαν αιτίες, υπαίτιοι, λύσεις και αποτρεπτικά μέτρα, τα οποία ήδη εφαρμόζει η ΑΑΝΕΛ και ο Δήμος ή μπορούν να εφαρμόσουν και στη συνέχεια. 

•    Η διερεύνηση δυνατοτήτων περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων μέσα από προγράμματα αποκατάστασης των ρυπασμένων χώρων και εναλλακτικής διαχείρισης των Αποβλήτων από Εκσκαφές, Κατασκευές και Κατεδαφίσεις (ΑΕΚΚ). 

•    Ο προγραμματισμός ενημερωτικής δράσης /-εων προς τους δημότες για την ορθή διαχείριση των ΑΕΚΚ.


Σ’ αυτό το πλαίσιο ο Δήμος και η ΑΑΝΕΛ θέλουν να ενημερώσουν τους δημότες και όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η διαχείριση των Αποβλήτων από Εκσκαφές, Κατασκευές και Κατεδαφίσεις, γίνεται νόμιμα μόνο στις κατάλληλα αδειοδοτημένες Μονάδες Ανάκτησης και μόνο μέσω των Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης. 

Εγκατάλειψη ή απόρριψη μπάζων σε οποιοδήποτε άλλο χώρο είναι ποινικό αδίκημα και ήδη έχουν γίνει πολυάριθμες καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές, ενώ έχουν σχηματιστεί και πάνω από 20 δικογραφίες, καταλήγοντας μάλιστα κατά την πρώτη εκδίκαση σε ποινή φυλάκισης για τον παραβάτη.

Η ρύπανση του περιβάλλοντος από μπάζα, τα οποία συγκεντρώνονται σε ρέματα και μέσα ή γύρω από τον αστικό ιστό, δημιουργεί μια πολύ άσχημη εικόνα για την πόλη μας, ενώ, όπως βλέπουμε συχνά, μπορεί να αποβεί τραγικά επικίνδυνη. Επίσης, η εγκατάλειψη μπάζων σε ένα σημείο, έστω και «προσωρινά», τις περισσότερες φορές γίνεται αιτία και δικαιολογία για μετατροπή του σημείου τελικά σε σκουπιδότοπο.

[ads-post] 

Γι’ αυτό οι πολίτες καλούνται, όταν αντιλαμβάνονται παράνομη απόρριψη μπάζων ή άλλων αποβλήτων, να απευθύνονται 

    στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου, τηλ.   2410.680.200

    στη Δημοτική Αστυνομία, τηλ. 2410.680.217

    στην ΑΑΝΕΛ, τηλ. 2421078279

με στοιχεία για το σημείο της παράβασης και τυχόν φωτογραφικό υλικό.



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια