ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Υπογράφηκε η σύμβαση του δρόμου Άγιοι Ανάργυροι - Άγιος Γεώργιος από την Περιφέρεια Θεσσαλίας


Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η σύμβαση για τη βελτίωση της ασφάλειας στο δρόμο που συνδέει τους οικισμούς Άγιοι Ανάργυροι - Άγιος Γεώργιος στο Δήμο Κιλελέρ. 

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, και αφορά την αποκατάσταση του δρόμου που παρουσιάζει έντονες καθιζήσεις σε μήκος 3 χλμ, με τεχνικά έργα, ασφαλτόστρωση, διαγράμμιση, στηθαία και πινακίδες σήμανσης. 

Παράλληλα, καθαρίζεται η αποστραγγιστική τάφρος που βρίσκεται σε επαφή με την οδό.

«Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο και τις τεχνικές υπηρεσίες μας, προχωράμε άμεσα στην ανακατασκευή του δρόμου που συνδέει τους Άγιους Ανάργυρους με τον Άγιο Γεώργιο και παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. 
[ads-post] 
«Μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, με χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, που απαιτούν 8 μήνες από την δημοπράτηση ενός έργου μέχρι την υπογραφή της σύμβασης, φτάνουμε με συστηματική δουλειά και σχέδιο σε αποτελέσματα που κάνουν τη ζωή πολλών ανθρώπων καλύτερη, δημιουργούν θέσεις εργασίας και φέρνουν χρήμα στην τοπική οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι εργασίες

Οι εργασίες περιλαμβάνουν εκτεταμένη συντήρηση σε σημεία του δρόμου που παρουσιάζονται έντονες καθιζήσεις και συνήθεις εργασίες συντήρησης της ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας σε θέσεις ρηγματώσεων. Η εκτεταμένη συντήρηση θα πραγματοποιηθεί σε όλο το πλάτος (τοπικά και σε ημιπλάτος) της οδού με ενίσχυση της επίχωσης της οδού, εκ νέου οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση. Το μήκος της εκτεταμένης συντήρησης υπολογίζεται σε περίπου 3 χλμ. Οι συνήθεις εργασίες συντήρησης της ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας υπολογίζονται επίσης σε περίπου 3 χλμ. Μικρές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στα υφιστάμενα τεχνικά έργα απορροής των ομβρίων υδάτων και στις διασταυρώσεις με τοπικές αγροτικές οδούς και τις εισόδους των παρόδιων αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Επιπλέον θα καθαριστεί η υφιστάμενη αποστραγγιστική τάφρος που βρίσκεται σε επαφή με την οδό. Παρεμβάσεις ενίσχυσης και συντήρησης της υφιστάμενης οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης (στηθαία, πινακίδες και διαγράμμιση) θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο της οδού.


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια