ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Τρίκαλα: Τεχνολογία και τουρισμός στο επίκεντρο της συνάντησης Παπαστεργίου - Πρέσβη Ισραήλ


«Δύο συν ένα» βασικά ζητήματα και πεδία πρόσφορα για συνεργασία, ήταν η ουσία της επίσκεψης στα Τρίκαλα, του Πρέσβη του Κράτους του Ισραήλ στην Ελλάδα, κ. Yossi Amrani. 


Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, υποδέχθηκε τον εκπρόσωπο του Ισραηλινού κράτους στο Δημαρχείο Τρικκαίων την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020.


Η συζήτηση, στο φόντο των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας και δεύτερου ολικού λοκ ντάουν στο Ισραήλ, αφορούσε αρχικώς στα μέτρα αντιμετώπισης για την προστασία των πολιτών. 


Ιδιαίτερης σημασίας η διαπίστωση του κ. Amrani από την ισραηλινή εμπειρία, για τον σημαντικό ρόλο των Δημάρχων και των τοπικών Συμβουλίων, στην ενημέρωση των πολιτών και στην επιτυχία των μέτρων. 


Ακολούθως η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα τεχνολογίας. Η σύγχρονη πόλη των Τρικάλων, η εμπειρία από το Smart Trikala και οι ειδικότερες δράσεις, σε συνδυασμό με την εμπειρία εταιριών τεχνολογίας από το Ισραήλ, αποτέλεσαν πεδίο, στο οποίο θα μπορούσε να αναπτυχθεί περαιτέρω ουσιαστική συνεργασία.  


Ο Παπαστεργίου ξενάγησε τον κ. Amrani  στο control room του Smart Trikala, με εμπεριστατωμένη ανάλυση των δράσεων από τον ειδικό συνεργάτη του Δήμαρχου Τρικκαίων κ. Γ. Χρυσόμαλλο. 

[ads-post] 
Ακόμη ένα πεδίο, στο οποίο μπορεί να αναπτυχθεί ουσιαστική συνεργασία, είναι αυτό του τουρισμού. Η πόλη των Τρικάλων ειδικότερα και ο νομός γενικότερα, αποτελούν τουριστικό πόλο έλξης για τους Ισραηλινούς τουρίστες, με προοπτικές ουσιαστικής ανάπτυξης, σε μια περιοχή με πλήθος αξιοθέατων, μνημείων, εκδηλώσεων, ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.


Ο κ. Amrani στη συνέχεια δέχθηκε δώρα φιλοξενίας από τον κ. Παπαστεργίου και αμφότεροι κατευθύνθηκαν στο μνημείο των 139 τρικαλινών Εβραίων – θύματα του Ολοκαυτώματος, αλλά και στη Συναγωγή, που έχει αναστηλωθεί με τη συνδρομή του Γερμανικού Κράτους και την ενεργή στήριξη του Γερμανικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη.


Η επίσκεψη είναι η δεύτερη Πρέσβη του Κράτους του Ισραήλ στα Τρίκαλα. Προηγήθηκε, ακριβώς τρία χρόνια πριν, η επίσκεψη της τότε Πρέσβειρας κ. Irit Ben-Abba.


Σημειώνεται ότι παρόντες στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων ήταν, ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Γ. Κωτούλας, ο αντιπρόεδρος του ευω4ωπαϊκού Δικτύου Πόλεων και πρ. αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Τ. Κατσιάνης και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων κ. Ιακώβ Βενουζίου.



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια