ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Νέες προγραμματικές συμβάσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και έργα υποδομών στην Αλόννησο


Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, δυο προγραμματικές συμβάσεις, μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Αλοννήσου, για τα έργα, «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Αλοννήσου» και «Έργα τσιμεντοστρώσεων, κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, φρεατίων, αναπλάσεις».

«Υπογράψαμε δυο σημαντικές προγραμματικές συμβάσεις με το Δήμο Αλοννήσου για τη βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού. Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες μας, προχωράμε στη σύνταξη Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για την Αλόννησο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. 

«Με στρατηγικό σχέδιο και προγραμματισμό προετοιμάζουμε την ένταξη νέων έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Παράλληλα προχωράμε τις εργασίες επισκευής και τσιμεντοστρώσεων δημοτικών οδών του νησιού. Πρόκειται για έργα που δημιουργούν θέσεις εργασίας, τονώνουν την τοπική, πραγματική οικονομία και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στο νησί» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

[ads-post] 
Τα έργα

Για το έργο «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Αλοννήσου», η προγραμματική σύμβαση σκοπό έχει την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών για την άμεση και αποτελεσματικότερη υλοποίηση του έργου το οποίο έχει υποβληθεί και ενταχθεί στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα» του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.Τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας δεν αποτελούν μια απλή κυκλοφοριακή μελέτη, αλλά είναι αποτέλεσμα συστηματικής ανάλυσης και αποτύπωσης της παρούσας και μελλοντικής κατάστασης, σχεδιασμού και αξιολόγησης μέτρων. 

Τα Σχέδια αυτά αποσκοπούν στην βελτίωση της κινητικότητας εντός πόλης με βάση την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης με τελικό στόχο την διασφάλιση της καλύτερης ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το έργο «Τσιμεντοστρώσεις, κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, φρεατίων, αναπλάσεις» του Δήμου Αλοννήσου, προϋπολογισμού 32.000€, αφορά σε εργασίες επισκευής και τσιμεντοστρώσεων δημοτικών οδών, κατασκευή τοιχίου στη θέση «Συνεταιρισμός» στον οικισμό Πατητήρι και επεκτάσεις υφιστάμενων επενδεδυμένων τάφρων στο δρόμο προς την παραλία «Γιάλια».

Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθαιρέσεις, εκσκαφές θεμελίων, κατασκευή υπόβασης οδοστρωσίας οδού, κατασκευή ξυλότυπων, προμήθεια, μεταφορά και διάστρωση σκυροδέματος και χαλύβδινου οπλισμού και τοποθέτηση προκατασκευασμένων τσιμεντοσωλήνων.


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια